Απόλλων: Τον έστειλε με τεσσάρα...

Δίχως να εντυπωσιάσει ή να ανεβάσει στροφές ο Απόλλων πέρασε νικηφόρα από το Δασάκι επικρατώντας 3-1 του Εθνικού Άχνας για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή ολοκλήρωσε αήττητη εκτός έδρας την α' φάση και έφτασε τους 61 βαθμούς (+4 σε σύγκριση με πέρυσι), ενώ η αντίστοιχη του Γιώτη Εγκωμίτη που αποχαιρέτισε την κατηγορία έχοντας συμπληρώσει οκτώ ήττες στη σειρά και 24 αγωνιστικές άνευ νίκης.

Γκολ-οφσάιντ, εύκολο πέναλτι
Σ’ ένα ανοικτό από τα πρώτα λεπτά παιχνίδι ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ στο 10’ με κεφαλιά του Σκέμπρι έπειτα από σέντρα του ντα Σίλβα και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες (21’ Ζελάγια, 23’ Γιούστε), πριν ο Σαρδινέρο πετύχει -μετά από γύρισμα του Πέδρο- το 2-0 στο 32’.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 41’ με τέρμα του (ευρισκόμενου σε θέση οφσάιντ) Χαραλάμπους, ωστόσο στο 44’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε εύκολη πτώση του Ζάντερ σε σύγκρουσή του με τον Χάτζιαρο. Ο Ζελάγια από τα 11 βήματα πέτυχε το 3-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 93' από δύο αλλαγές του Αυγουστή: ο Βασιλείου σέντραρε και ο Μάρκοβιτς με κεφαλιά-ψαράκι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Ιωάννου, Χάτζαρος, Μελάς, Κουσιάππας - Αρέστη, Κκονέ (88' Κατζιής) - Χαραλάμπους (84’ Ανδρέου), Παπαγεωργίου, Κ. Ηλία (90' Ελ Ζέιν) - Ανδ. Ηλία.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Γιούστε (46’ Μάρκοβιτς), Ρομπέρζ, Σαντάνα (73’ Βασιλείου) - Άλεφ, Άλαν - Σαρδινέρο, ντα Σίλβα, Σκέμπρι - Σελάγια (64’ Μαρτίνες).