Τα συμβόλαια των Πορτογάλων και οι αποζημιώσεις τους από την Ομόνοια

Διαπραγματεύσεις για κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τους Ρενάτο Μαργκάσα, Άλεξ Σοάρες και Ράφα Λόπες θ’ αρχίσει η Ομόνοια.
 
Όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση του «τριφυλλιού» μετά από συνάντηση που είχε με τους τρεις Πορτογάλους ποδοσφαιριστές που αποφασίστηκε όπως προσέλθουν σε επαφές με κοινή επιδίωξη την αμοιβαία λύση της συνεργασίας τους.
Η απόφαση αυτή έχει από την στιγμή που δεν δημοσιοποιήθηκαν οι λόγοι δεν μπορεί να κριθεί ως ορθή ή λανθασμένη, εντούτοις έχουν αγωνιστικό (αποχωρούν τρεις βασικοί ποδοσφαιριστές) και οικονομικό κόστος.
 
Ο Ρενάτο Μαργκάσα υπέγραψε πρόσφατα επέκταση της συνεργασίας του με την Ομόνοια μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και μάλιστα του έγινε αύξηση απολαβών. Ο πολιτογραφημένος Κύπριος μπακ αμείβεται μ’ ένα ποσό λίγο πάνω από τα 100 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του (Μάης 2020) θα εισέπραττε από την Ομόνοια περίπου 240 χιλιάδες ευρώ.
 
Οι Ράφα Λόπες και Άλεξ Σοάρες έχουν συμβόλαιο με τους «πράσινους» μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Ο Πορτογάλος φορ έχει απολαβές περίπου 140 χιλιάδες ευρώ, επομένως για τους τέσσερις μήνες της τρέχουσας περιόδου (Φεβρούαριος-Μάιος) και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα λάμβανε συνολικά ένα ποσό κοντά στις 200 χιλιάδες ευρώ.
 
Περίπου 40 χιλιάδες ευρώ περισσότερα δικαιούταν βάσει συμβολαίου ο συμπατριώτης του μέσος. Νοουμένου πως οι τρεις ποδοσφαιριστές αποχωρούν κακήν-κακώς από την Ομόνοια δύσκολα θ’ αποδεχθούν να χαρίσουν λεφτά στην ομάδα.
 
Σε αρκετές περιπτώσεις οι κυπριακές ομάδες έχουν όρο στα συμβόλαια που τους δίνει το δικαίωμα διακοπής συμβολαίου καταβάλλοντας αποζημίωση στους ποδοσφαιριστές δύο μηνιάτικα.
 
Το μόνο βέβαιο είναι πως ο επίλογος του όλου θέματος με τη λύση της συνεργασίας των τριών ποδοσφαιριστών θα έχει πρωταγωνιστές δικηγόρους και θα στοιχίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ στην Ομόνοια.