Το φλερτ με Μαργκάσα και οι 160 χιλιάδες ευρώ

Η καριέρα του Ρενάτο Μαργκάσα στην Ομόνοια τελειώνει άδοξα μετά από εφτάμιση χρόνια θητείας στο «τριφύλλι».
 
Ο πολιτογραφημένος Κύπριος ποδοσφαιριστής κατάφερε με το πάθος, τη μαχητικότητα και την προσφορά του να χριστεί αρχηγός του λαοφιλούς σωματείου, ενώ  η πλειονότητα των οπαδών της Ομόνοιας αναγνώριζε ότι έδινε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του σε κάθε αγώνα.
 
Πριν λίγους μήνες ο Μαργκάσα απέρριψε πρόταση από τον Πανιώνιο αλλά και δελεαστική προσφορά από την Πάφο FC. Η παφιακή ομάδα ήταν πρόθυμη να προσφέρει 100 χιλιάδες ευρώ στην Ομόνοια και απολαβές 160 χιλιάδων ευρώ ετησίως στον ποδοσφαιριστή για να τον κάνει δικό της, εντούτοις ο Μαργκάσα απάντησε αρνητικά, αν και ο μισθός του στους «πράσινους» είναι πολύ χαμηλότερος.
 
 
Γι’ αυτό, άλλωστε, η διοίκηση της Ομόνοιας έκανε αναπροσαρμογή συμβολαίου στον 32χρονο ποδοσφαιριστή ανανεώνοντας τη συνεργασία τους μέχρι το Μάιο του 2020 με αύξηση απολαβών. Ο Μαργκάσα φεύγει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο από την Ομόνοια. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν από επίσημα χείλη για τα αίτια που τέθηκε εκτός ομάδας και αποχωρεί κακήν-κακώς, γεγονός που αμαυρώνει τ’ όνομά του.
 
Ο διεθνής με την Κύπρο αμυντικός έχει δηλώσει πολλάκις που θα παραμείνει κάτοικος Κύπρου και μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα, επομένως ο επόμενος (ποδοσφαιρικός) σταθμός του θα είναι κυπριακή ομάδα.
 
Μένει να δούμε αν θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον της Πάφου ή αν στο παιχνίδι διεκδίκησης του το καλοκαίρι θα μπουν κι άλλες ομάδες.