Οι 200 χιλιάδες ευρώ του ΑΠΟΕΛ μόνο τζάμπα δεν πήγαν

Το να καθιερωθεί ένας ποδοσφαιριστής σε ηλικία 22 ετών στην αρχική ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ των τελευταίων χρόνων δεν είναι δα και το ευκολότερο πράγμα.
 
Ιδίως όταν αγωνίζεται στην επιθετική γραμμή. Το ρόστερ εκατομμυρίων των «γαλαζοκιτρίνων» δίνει τη δυνατότητα στην τεχνική ηγεσία να διαθέτει ποιοτικές και ποσοτικές λύσεις στην τεχνική ηγεσία με αποτέλεσμα ο δρόμος για την ενδεκάδα να δυσκολεύει.
 
Ο Ανδρέας Μακρής παράτησε το όνειρο της καθιέρωσης σε ομάδα του εξωτερικού και επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της πιο πετυχημένης ομάδας των τελευταίων χρόνων στην Κύπρο. Σε εφτά μήνες παρουσίας στον «Αρχάγγελο» έπαιξε σε εννέα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (Σούπερ Καπ, πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ), κατέγραψε 286’ και έζησε για πρώτη φορά στην καριέρα του αυτό που ονειρεύονται χιλιάδες ποδοσφαιριστές σε όλη την Ευρώπη: την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Οι επιδόσεις του διεθνούς επιθετικού όχι μόνο δεν είναι άσχημες αλλά ελπιδοφόρες. Σκοράρει κάθε 71,5’ και αποδεικνύει κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία ότι ξέρει τον τρόπο να κάνει αυτό που επιβάλλει η δουλειά του επιθετικού. Να σκοράρει. Ενδεχομένως να αδικήθηκε από τον Γιώργο Δώνη και να δικαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όμως, καθήκον του είναι να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για να είναι έτοιμος ν’ αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.
 
Στα 22 του χρόνια έχει όλο το μέλλον για να καθιερωθεί στον ΑΠΟΕΛ και να εκτοξεύσει την καριέρα του. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δίνοντας τις 200 χιλιάδες ευρώ στη Γουόλσολ το περασμένο καλοκαίρι ήξεραν ότι έπαιρναν έναν ποδοσφαιριστή ικανό με παρών αλλά κυρίως μέλλον.