Αποκάλυψη Μαργκάσα για τις προθέσεις του – Τι είπε για την απόφαση της Ομόνοιας

Για την απόφαση του Ιβάιλο Πέτεφ να τον θέσει εκτός πλάνων – μαζί με τους Άλεξ Σοάρες και Ράφα Λόπες – και την όλη φημολογία που αναπτύχθηκε μετά την απόφαση αυτή μίλησε ο Ρενάτο Μαργκάσα στο ραδιοφωνικό σταθμό Active.
 
 
Για τον λόγο της δημοσίευσης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν θέλω να πω πολλά, αλλά το μόνο που θέλω να καταλάβετε είναι ότι δεν είναι εύκολο να περάσω κάτι τέτοιο. Είναι τώρα εύκολο για πολλή κόσμο που δεν τους αρέσω, να λένε πράγματα που δεν είναι αλήθεια, χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα. Εγώ είμαι άνθρωπος, έχω κάποιες κακές μέρες, δεν έχω πρόβλημα να φύγω από την Ομόνοια, αλλά θέλω να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Είμαι εδώ δέκα χρόνια, είμαι στην Εθνική, θα μείνω εδώ για να ζήσω. Και δεν θέλω να είμαι στην μαύρη λίστα. Δεν είναι θέμα αν είμαι καλός ποδοσφαιριστής, για μένα σημαντικό είναι να είμαι καλός άνθρωπος. Αντίπαλοι ποδοσφαιριστές μου έστειλαν μήνυμα, μου συμπαραστάθηκαν. Αν είμαι στην Ομόνοια ή σε άλλη ομάδα θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».
 
 
Αν νιώθει απογοητευμένος: «Σίγουρα. Έχουμε και εμείς φίλους, ζωή και είναι δύσκολο να ζήσω κάτι τέτοιο γιατί είναι όλα ψέματα. Μόνο αυτό θέλω να πω. Που είναι οι αποδείξεις; Γιατί δεν δείχνουν κάτι να δείξουν; Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Να με αφήσουν ήσυχο, να με σεβαστείτε ως άνθρωπο. Είμαι εδώ για να δουλέψω, αλλά σέβομαι την Κύπρο. Σέβομαι όλους τους Κύπριους. Μόνο σεβασμό ζητώ».
 
Για το πως ένιωσε όταν ενημερώθηκε από τον Ιβάιλο Πέτεφ: «Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες που είναι μέσα στα αποδυτήρια. Ένιωσα άσχημα, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα. Να πω μόνο ότι είμαι εκτός πλάνων. Θα μείνω εδώ δεν ξέρουμε την απόφαση της Ομόνοιας. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι με αυτό».
 

Για το τι προτίθεται να κάνει με βάση ότι το συμβόλαιό του έχει διάρκεια μέχρι το 2020: «Ακόμη δεν σκέφτηκα τίποτα. Θα περιμένω από την Ομόνοια τι θα μου πει. Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου. Αν θέλει η Ομόνοια να φύγω θα φύγω αλλά με το κεφάλι ψηλά. Τίποτα άλλο. Σεβασμό στο όνομά μου».
 
Αν μίλησε με τη διοίκηση: «Δεν προσπάθησα να μιλήσω με κανέναν. Περιμένω ακόμη να μου πουν τι έγινε»
 
«Όλοι με ξέρουν καλά. Είναι εύκολο να λένε ότι θέλουν. Έχω μεγάλο σεβασμό με αυτά που νιώθει ο κόσμος. Είμαι ο πρώτος που ξέρει ότι όταν χάνουμε δεν μπορώ να βγω από το σπίτι.
 
Για τη στήριξη από τους οπαδούς της Ομόνοιας: «Οι παραπάνω οπαδοί της Ομόνοιας ξέρουν ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Ομονοιάτες. Είμαι άνθρωπος όπως όλοι. Είμαστε όλοι άνθρωποι, πριν να είμαστε ποδοσφαιριστές».
 
Αν έχει παράπονο από κάποιον: «Δεν έχω παράπονο από κανένα. Έμαθα να προχωράω στη ζωή μου».
 
Αν θα βρίσκεται κανονικά στην προπόνηση: «Ναι θα πάω κανονικά στην προπόνηση. Είμαι ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας. Και οι τρεις κανονικά».