Ομόνοια: «Πυρ κατά ριπάς» από Μορέιρα για τα στημένα!

«Βροχή» μηνυμάτων προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του Ρενάτο Μαργκάσα μετά την περιθωριοποίησή του από τον Ιβάιλο Πέτεφ, στον απόηχο του χθεσινού αποκλεισμού της Ομόνοιας από τη Δόξα στη β’ φάση του κυπέλλου Coca-Cola.
 

Από τους πρώτους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον (κυπριοποιημένο) Πορτογάλο του «τριφυλλιού» ήταν ο συμπατριώτης του Ζοζέ Μορέιρα. «Δυνατά, Μανίνιο… Είσαι άνθρωπος με κεφαλαίο Α σε αντίθεση με άλλους…», ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην τερματοφύλακα των «πρασίνων», στον οποίο κάποιος απάντησε: «Εσύ πούλησες παιχνίδια, γι’ αυτό μην μιλάς».

Η αντίδραση του Μορέιρα ήταν… καταπέλτης: «Χαχαχαχα… με κάνεις και γελώ… είσαι όπως ένας γάιδαρος με παρωπίδες… ουδέποτε θα καταλάβεις γιατί είναι αδύνατο να γίνει πρωταθλήτρια η Ομόνοια… Πάντοτε κάποιος καταστρέφει την ομάδα και τους καλύτερους παίκτες κι εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τα τελευταία πέντε χρόνια… Σκαραμοτσίνο, Σερφά, Σκέμπρι, Αντρέ Άλβες, Νούνο Ασίς, Εφρέμ, Ζοάο Πάουλο Αντράντε, Λέο, Ποτέ κ.λπ, κ.λπ… και τώρα ξανά ο αρχηγός της Ομόνοιας; Είναι ατυχία ή ΠΑΝΤΑ κάποιος επιχειρεί να σκοτώσει τον αρχηγό της Ομόνοιας; Ξύπνα…»

Η απάντηση στον Πορτογάλο δεν άργησε να έρθει: «Ήσουν ο καλύτερος τερματοφύλακας τα τελευταία χρόνια. Δεν σε άφησαν να φύγεις για κακές εμφανίσεις, αλλά επειδή πούλησες παιχνίδια, επειδή δεν σε πλήρωναν. Η Ομόνοια είναι οι οπαδοί, όχι εσύ ή ο Μαργκάσα ή οι παίκτες που αναφέρεις πιο πάνω».

Ο Μορέιρα επανήλθε άμεσα: «Πριν μιλήσεις για στημένα παιχνίδια, σε προειδοποιώ, διότι θα τα πούμε στο δικαστήριο και θα χρειαστεί να αποδείξεις όσα λες! Ακόμη και με καθυστερήσεις στις πληρωμές η Ομόνοια πάντα τιμά το συμβόλαιό μας και εγώ πάντοτε τιμώ και σέβομαι την Ομόνοια… Είμαι ένας έντιμος άνθρωπος και αγαπώ την Ομόνοια περισσότερα από σένα…»

Μορέιρα: «Ξέρω ποιος με γ@...σε»!
Ο οπαδός της Ομόνοιας σήκωσε το γάντι: «Περισσότερο από μένα; Χρειάζεσαι ύπνο. Ξοδεύω τα περισσότερα χρήματά μου στην Ομόνοια… Εκτός έδρας παιχνίδια, ταξιδεύω σε άλλες χώρες για να την υποστηρίξω… εσύ είσαι ένας περαστικός που ξοδεύεις 2 ή 3 χρόνια της ζωής σου στην Ομόνοια. Εγώ θα ξοδέψω όλη μου τη ζωή στην Ομόνοια, συνεπώς μη λες ότι την αγαπάς περισσότερο από μένα».

Και ο Μορέιρα όμως δεν έμεινε απαθής: «Ξεκίνησα να αγαπώ την Ομόνοια αργότερα από σένα, το 2013, αλλά ακόμη είμαι Ομονοιάτης… Ένα άτομο με γ@...ησε, αλλά ξέρω ποιο ήταν αυτό το άτομο! Αν αγαπάς τόσο πολύ την Ομόνοια, δεν έχεις σκεφτεί ήδη τι πάει λάθος; Η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο να μην μπορεί να κερδίσει;»