ΑΕΛ: Το δώρο ήλθε, θα τραβήξει την κορδέλα;

Μολονότι έπεσε θύμα πρόωρου αποκλεισμού από το θεσμό, η ΑΕΛ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη του κυπέλλου. Εύλογα, καθώς από την έκβασή του εξαρτάται αν η τέταρτη θέση του πρωταθλήματος θα είναι προνομιούχος, θα δίνει δηλαδή ευρωπαϊκό εισιτήριο, ή όχι.

Συγκεκριμένα: αν το κύπελλο καταλήξει σε κάποια από τις ομάδες που θα τερματίσουν μπροστά της και η ίδια τερματίσει τέταρτη, τότε η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ θα λάβει μέρος και το ερχόμενο καλοκαίρι στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν όμως τερματίσει τέταρτη και το κύπελλο δεν καταλήξει σε κάποια από τις πρώτες τρεις ομάδες της βαθμολογίας, τότε το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάρει η κυπελλούχος, όχι η ΑΕΛ.

Υπό αυτό το πρίσμα οι χθεσινοί επαναληπτικοί έφεραν χαρμόσυνα μαντάτα στην ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ο αποκλεισμός της Ομόνοιας και τα σταυρώματα στην προημιτελική φάση (ΑΕΚ-ΠΑΕΕΚ, ΑΠΟΕΛ-Σαλαμίνα ή Ολυμπιακός, Ανόρθωση-Απόλλων ή Οθέλλος, Δόξα-Πάφος) δημιουργούν βάσιμη προσδοκία ότι τόσο τα ημιτελικά όσο και ο τελικός θα είναι υπόθεση των μεγάλων.

Αυτό αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες της ΑΕΛ να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, αλλά ο δρόμος προς αυτό θα ανοίξει για τα καλά μόνο με νίκη την ερχόμενη Κυριακή επί της Ανόρθωσης, η οποία δεδομένα θα μικρύνει την απόσταση των «λεόντων» από την τρίτη θέση.

Αντιθέτως, σε περίπτωση ήττας, οι διαφορές από την ΑΕΚ και την «Κυρία» θα ανοίξουν σημαντικά και δεδομένου ότι η ΑΕΛ θα μπει στη β’ φάση δίχως νίκη σε 10 ντέρμπι απέναντι στις ομάδες της πρώτης εξάδας, οι πιθανότητες κατάληψης της τέταρτης θέσης θα μειωθούν δραματικά.

Ο σύλλογος της Λεμεσού, συνεπώς, πήρε χθες ένα καλό δώρο από τη β’ φάση του κυπέλλου, αλλά εναπόκειται στον ίδιο, αν θα ανοίξει την κορδέλα και θα το αξιοποιήσει, ή αν θα το κλοτσήσει στα σκουπίδια.