24 πριν τον εφιάλτη της ζωής του ο Πάρντο

Τον έβδομο χρόνο θητείας του στο κυπριακό ποδόσφαιρο διανύει ο Ούρκο Πάρντο. Η φετινή «περιπέτεια» του Βελγοϊσπανού τερματοφύλακα στην Αλκή ήταν εξ αρχής με ψηλότερο βαθμό δυσκολίας απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, κατά τα οποία υπερασπιζόταν την εστία του ΑΠΟΕΛ.
 
 
Η παραβίαση της εστίας σε μια ομάδα που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού είναι λογικό να γίνεται συχνότερα σε σχέση με τον απόλυτο κυρίαρχο του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, ΑΠΟΕΛ.
 
Σχεδόν σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Πάρντο αγωνιζόταν σε ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους (Ραπίντ Βουκουρεστίου, Ολυμπιακό Πειραιώς, ΑΠΟΕΛ) και όπως είναι λογικό ουδέποτε είχε βιώσει το φετινό σκηνικό.
 
 
Ο 35χρονος τερματοφύλακας είναι κοντά σε μια τραγική επίδοση. Σε έξι χρόνια θητείας στον ΑΠΟΕΛ ο Πάρντο δέχθηκε 68 τέρματα σε παιχνίδια πρωταθλήματος, μόλις 24 περισσότερα απ’ όσα σε 20 αγώνες πρωταθλήματος στην Αλκή.
 
Ο Βελγοϊσπανός τερματοφύλακας δέχεται 2.2 γκολ ανά αγώνα και με βάση αυτό κινδυνεύει στις εναπομείνασες 11 αγωνιστικές να δεχθεί περισσότερα τέρματα σε μια σεζόν από όσες φορές μάζεψε την μπάλα από τα δίκτυα σε συνολικά 114 φορές που υπερασπίστηκε την εστία του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα σε θητεία έξι χρόνων.