Απόλλων: Μάρτης… γδάρτης;

Την περασμένη Τετάρτη, μετά την ήττα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από τον Οθέλλο (1-0) για τη β’ φάση του κυπέλλου, ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε εκστομίσει την ατάκα: «Αφού μας αρέσουν τα δύσκολα…»

Οι κυπελλούχοι έκαναν όντως τη ζωή τους δυσκολότερη αποτυγχάνοντας, σε πρώτη φάση, να επιβεβαιώσουν το ρόλο του φαβορί απέναντι σε ομάδα κατώτερης κατηγορίας και η σημερινή κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου φρόντισε να αυξήσει περαιτέρω το συντελεστή δυσκολίας για τους «κυανολεύκους».

Σε περίπτωση πρόκρισης επί του Οθέλλου τον σύλλογο της Λεμεσού θα περιμένει στον επόμενο γύρο η Ανόρθωση, την οποία είχε αποκλείσει πέρυσι στην ημιτελική φάση. Ως πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των μεταξύ τους αναμετρήσεων προβάλλουν η 7η και η 14η Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι, αν η «Κυρία» ολοκληρώσει την α’ φάση του πρωταθλήματος στην τρίτη θέση, τότε ο Απόλλωνας θα αναμετρηθεί μαζί της τρεις φορές μέσα σε επτά μέρες!

Στις 7/3, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για τον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου, στις 10 ή 11 Μαρτίου, εκ νέου στη Λάρνακα, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, και στις 13/4, στο «Τσίρειο», για τον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου!

Αξιοσημείωτο: πριν από αυτό το σερί αναμετρήσεων με την Ανόρθωση η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή θα αντιμετωπίσει στο clasico της Λεμεσού την ΑΕΛ (1η αγωνιστική πλέι οφ) και αμέσως μετά στο ΓΣΠ τον ΑΠΟΕΛ (3η αγωνιστική των πλέι οφ).

Όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια θα λάβουν χώρα τον Μάρτιο, ο οποίος είτε θα αποδείξει ότι στον Απόλλωνα αρέσκονται όντως στα δύσκολα, είτε θα αποδειχθεί -κατά τη λαϊκή ρήση- γδάρτης για τις ελπίδες τους στις εγχώριες διοργανώσεις.