Δύσκολα σπάζει το δίδυμο (ευνοϊκότερη πεντάδα αγώνων για Απόλλωνα)

Καθώς στην 26η αγωνιστική δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι όσον αφορά στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, φαίνεται πως ΑΠΟΕΛ και Απόλλων θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Αμφότερες έχουν κερδίσει τελευταίως την ΑΕΚ, κάτι που είχε ως συνέπεια οι Λαρνακείς να έχουν  πλέον αγωνιστικό αλλά και βαθμολογικό μειονέκτημα (είναι στο -8 από τον ΑΠΟΕΛ, -6 από τον Απόλλωνα, υπολείπονται και έναν πόντο της Ανόρθωσης).
 
Η Ανόρθωση επίσης δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο, καθώς είναι νέα και άπειρη ομάδα, που απέχει μια πενταετία από τα Κύπελλα Ευρώπης, η επιστροφή στα οποία είναι ο αντικειμενικός στόχος για φέτος.
 
Φαίνεται ότι Ανόρθωση και ΑΕΚ θα παλέψουν για την τρίτη θέση που οδηγεί σίγουρα στο Europa League, ενώ μόνο θετικά θα λειτουργήσει το γεγονός πως ΑΕΛ και Ομόνοια είναι στο κόλπο της τέταρτης θέσης, η οποία ενδεχομένως να δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ΑΕΛ σήμερα μοιάζει πιο κοντά, αφού βρίσκεται στο -4 από την τέταρτη θέση, ενώ η Ομόνοια είναι στο -8. Το παιχνίδι ΑΕΛ – Ανόρθωση στην τελευταία αγωνιστική, είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικό για την τέταρτη θέση, αφού θα κρίνει αν ΑΕΛ – Ομόνοια θα μείνουν στη μάχη αλλά και αν η Ανόρθωση θα παλέψει  για την τρίτη ή την τέταρτη θέση.
 
Τα play offs
Η σειρά των αγώνων στα play offs παίζει το δικό της ρόλο, αφού τα δεδομένο που δημιουργούνται μετά τον α’ γύρο των play offs, σπανίως ανατρέπονται. Με δεδομένο πως ΑΠΟΕΛ και Απόλλων κερδίζουν Ολυμπιακό και Εθνικό Άχνας, αντίστοιχα, στην τελευταία αγωνιστική, τότε οι μόνες θέσεις που «παίζονται» είναι η τρίτη και η τέταρτη.
 
Κατά συνέπεια, στην πρώτη 5αδα αγώνων των play offs ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας Ομόνοια, Απόλλων και ΑΕΚ ή Ανόρθωση, ενώ ο Απόλλων θα παίξει εκτός και με ΑΕΚ και με Ανόρθωση, υποδεχόμενος (τυπικά την) ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Προκύπτει πως οι Λεμεσιανοί έχουν ευνοϊκότερο  πρόγραμμα, οπότε, αν δεν ανατρέψουν στην πρώτη 5αδα αγώνων το +2 του ΑΠΟΕΛ, δύσκολα θα το κάνουν στη δεύτερη.
 
Υ.Γ. – Στη μάχη της διαβάθμισης, το Άρης – Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από τελικός, αφού ο χαμένος πέφτει σίγουρα, ενώ το «Χ» μάλλον υπέρ των Λεμεσιανών θα δουλέψει, καθώς παίζουν με τον  Ερμή στην τελευταία αγωνιστική, σε αντίθεση με την ομάδα του Τακτακαλά που θα παίξει με τον ΑΠΟΕΛ.