Να κατηγορήσεις τον Αλωνεύτη; Η καθίζηση και το συμβόλαιο που λήγει

Ο Στάθης Αλωνεύτης χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από σχεδόν όλους τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του παραδέχονται και οι πλείστοι οπαδοί άλλων ομάδων και αυτό το κέρδισε στο πέρασμα των χρόνων με τις επιδόσεις και την εικόνα που παρουσιάζει στα κυπριακά γήπεδα.
 
 
Ο Κύπριος εξτρέμ δεν διανύει και το καλύτερο διάστημα απόδοσης τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με την πτώση στην απόδοση του να είναι πέρα για πέρα φυσιολογική. Το πρώτο τετράμηνο της φετινής σεζόν ο Αλωνεύτης «κρατούσε» στις πλάτες του τον ΑΠΟΕΛ, όταν οι «γαλαζοκίτρινοι» στερούνταν επιλογών στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.
 
 
Πριν πάρει μπρος ο Ποτέ, εγκλιματιστεί ο Ζαχίντ, απογειωθεί ο Εμπεσίλιο ο Αλωνεύτης ήταν όαση στην επιθετική δυσλειτουργία του ΑΠΟΕΛ και γι΄ αυτό επιβαρύνθηκε με συνεχόμενα παιχνίδια.
 
Τον επόμενο μήνα ο ταχύτατος εξτρέμ θα συμπληρώσει 35 χρόνια ζωής. Θα ήταν οξύμωρο αν σε αυτή την ηλικία ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής είχε σταθερά ψηλή απόδοση σε μια σεζόν που αρχίζει Ιούλιο μήνα και ολοκληρώνεται Μάιο.
Ο Αλωνεύτης έχασε τη θέση βασικού, ενώ στα τελευταία παιχνίδια όταν περνά ως αλλαγή δείχνει να απέχει αρκετά από τις πραγματικές του δυνατότητες. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι η μειωμένη απόδοση του σχετίζεται με το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν προχώρησε ακόμη σε ανανέωση του συμβολαίου του είναι εκτός πραγματικότητας και προσβλητικό για το ποιόν του Στάθη Αλωνεύτη.
 
 
Ο Κύπριος εξτρέμ διανύει την έκτη σεζόν του στον ΑΠΟΕΛ. Σε αυτά τα χρόνια ανανέωσε το συμβόλαιο του τρεις φορές με τους «γαλαζοκίτρινους» δεχόμενος δύο φορές μείωση απολαβών. Τα λεφτά ποτέ δεν ήταν η προτεραιότητα του Αλωνεύτη, ο οποίος αποχωρώντας από την Ομόνοια, κατόπιν απόφασης του Νεόφυτου Λάρκου το καλοκαίρι του 2012, χάρισε στους «πράσινους» περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. 
 
Στον ΑΠΟΕΛ ευελπιστούν ότι σταδιακά ο Αλωνεύτης θα βρει ξανά τα πατήματά του και στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής. Διαθέτει και την (αδιαμφισβήτητη) ποιότητα και τις παραστάσεις για ν’ αποτελέσει βαρόμετρο όταν «καίει» το σίδερο.

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία