To θωρηκτό Πιέρος συντρίβει την επίδοση Μιχάλη Κωνσταντίνου

Μετά από δύο μήνες… χειμερίας νάρκης το πρωτάθλημα Δανίας σήκωσε αυλαία στο ημερολογιακό 2018 με την 20ή αγωνιστική, στο πλαίσιο της οποίας η Κοπεγχάγη θριάμβευσε 5-1 της Ράντερς στο «Πάρκεν». Ο Πιέρος Σωτηρίου πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα, καθώς μέσα σε 13 λεπτά σκόραρε εις διπλούν (25’, 38’) σημειώνοντας το πρώτο και το τέταρτο τέρμα των πρωταθλητών.

Και στη δεύτερη αγωνιστική του δανέζικου πρωταθλήματος ο Πιέρος Σωτηρίου έκανε το καθήκον του. Ο 25χρονος διεθνής επιθετικός βρήκε, όπως και την περασμένη εβδομάδα, το δρόμο προς τα δίχτυα και στο 24ο λεπτό άνοιξε το σκορ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Κοπεγχάγης με τη Μίντγιλαντ.

Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ωστόσο, δεν πτοήθηκε. Δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Ογκοτσούκουου και πριν την ανάπαυλα έφτασε στην ολική ανατροπή με τον Ντούελουντ (44’). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88’ νταλ Χέντε.

Με αυτά τα γκολ ο 25χρονος επιθετικός έφτασε τα (11) σε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Δανίας και έγραψε ιστορία. Σε προσωπικό επίπεδο είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να σκοράρει τόσα τέρματα στην παρθενική χρονιά του σε μια ομάδα (σε Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ είχε μείνει «άσφαιρος»).

Σε επίπεδο Κυπρίων ποδοσφαιριστών σε συλλόγους του εξωτερικού ο διεθνής άσος ξεπέρασε την επίδοση του Γιάννη Οκκά στην πρώτη χρονιά του στον ΠΑΟΚ (2001/02, 26 συμμετοχές, 8 γκολ) και ισοφάρισε την αντίστοιχη του Μιχάλη Κωνσταντίνου στην πρώτη χρονιά του στον Ηρακλή (1997/98, 11 γκολ σε 30 συμμετοχές).

Μπορεί η φετινή σεζόν να εξελίσσεται σε τραγωδία για την Κοπεγχάγη, εντούτοις οι επιδόσεις του Πιέρου Σωτηρίου στην πρώτη χρονιά παρουσίας του στην ομάδα του Στόλε Σολμπάκεν είναι εξαιρετικές και ο Κύπριος φορ χρειάζεται μόλις ένα τέρμα για να γραφτεί στην ιστορία ως ο Κύπριος επιθετικός με τα περισσότερα τέρματα κατά την πρώτη περίοδο θητείας του σε ομάδα του εξωτερικού.