Δόξα και Πάφος το… τερμάτισαν!

Στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της δεύτερης μέρας στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, Δόξα και Πάφος έμειναν στο 1-1 στο «Μακάρειο» έχοντας από ένα ημίχρονο υπεροχής. Το τελικό αποτέλεσμα δεν εντυπωσιάζει, αλλά έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία, καθώς έριξε τίτλους τέλους στο πιο σπάνιο σερί που είχε δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα της α' κατηγορίας στην τρέχουσα περίοδο.

Συγκεκριμένα ήταν η πρώτη μοιρασιά μετά από σχεδόν πέντε αγωνιστικές (33 αγώνες για την ακρίβεια) και κάτι παραπάνω από ένα μήνα, καθώς η αμέσως προηγούμενη είχε καταγραφεί στις 15 Ιανουαρίου 2018, στην αναμέτρηση Αλκή-Ολυμπιακός (επίσης 1-1!), η οποία είχε ρίξει την αυλαία της 20ής αγωνιστικής!

Η Δόξα πιστώθηκε τις πρώτες ευκαιρίες στο παιχνίδι (4’ Παπαφώτης, 4’ Ασαμόα, 15’ Σαντίκ) και η Πάφος το πρώτο γκολ, καθώς στο 24’ από γύρισμα του Ντεούλ ο Μπεριγκό με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Χατζηφραγκίσκου!

Ως την ανάπαυλα η οικοδέσποινα απείλησε με ισοφάριση μόνο σε μια περίπτωση (39’ Ασαμόα), ενώ Μπρουλς (35’) και Ρόγκουλιτς (43’) απέτυχαν να διευρύνουν το προβάδισμα των φιλοξενουμένων.

Η Δόξα έφτασε στην ισοφάριση στο ξεκίνημα του β’ μέρους: από εκτέλεση κόρνερ ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Ενινφούλ σκόραρε με κεφαλιά (48’), ενώ ακολούθως Σαντίκ (51’) και Κάρλος (52’) είχαν στα πόδια τους την ολική ανατροπή, αλλά τη σπατάλησαν.

Η τελευταία ευκαιρία ανήκε στην Πάφο, αλλά ο Χατζηφραγκίσκου εξουδετέρωσε σε κόρνερ τη δυνατή κεφαλιά του Γκάμποφς στο 90'.

ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Χατζηφραγκίσκου - Μπα, Μουκτάρης, Ρεδόνδο, Πίκολι (46′ Ιωάννου) - Ενινφούλ (62’ Πουτζιουρής), Ασαμόα - Σισοκό, Να, Παπαφώτης (46’ Κάρλος) - Σαντίκ.
ΠΑΦΟΣ (4-4-2): Κόπριβετς - Κομπανί (75’ Γκάμποφς), Γκουλόν, Ταραβέλ, Γιάνζα - Ρόγκουλιτς, Μοστεφά - Μπρουλς, Ντεούλ (53’ Πογέτ) - Μπεριγκό, Σικόρσκι.