Εμπεσίλιο: Από τα… ξενύχτια και τις βρισιές στην απογείωση

Στον ΑΠΟΕΛ πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στο ταλέντο του Εμπεσίλιο και γι’ αυτό τον Ιανουάριο του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 χρόνων, δηλαδή μέχρι το Μάη του 2019.
  
Στο πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στον «Αρχάγγελο» η ανετοιμότητα ήταν φανερή στις κινήσεις του αν και η τεχνική του κατάρτιση ήταν ευδιάκριτη κάθε φορά που γινόταν κάτοχος της μπάλας.
 
Πολλά ακούστηκαν για την εξωγηπεδική του ζωή στην Κύπρο. Άπαντες περίμεναν την καλοκαιρινή προετοιμασία με την ελπίδα ότι η δουλειά θα τον βοηθήσει να φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα απόδοσης.
 
 
Ο Μάριο Μπέιν τον καθιερώνει στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός ήταν έξω από τα νερά του και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον είχαν τελειωμένο. Η έλευση του Γιώργου Δώνη και η μετατόπιση του Εμπεσίλιο στη θέση του επιτελικού μέσου αποτελεί σταθμό στην καριέρα του.
 
Ο Ολλανδός καθιερώνεται ως το νέο δεκάρι του ΑΠΟΕΛ και εντυπωσιάζει στα παιχνίδια με Βιτορούλ, Σλάβια, Σαλαμίνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Από τον προθάλαμο της εξόδου, κορυφαίος στο «Μπερναμπέου», ενώ εκ τότε σκοράρει συνεχώς και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα "γρανάζια" της γαλαζοκίτρινης μηχανής στην προσπάθεια για επίτευξη του ιστορικού στόχου των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, αποστομώνοντας όσους τον έβριζαν (και δεν ήταν λίγοι) στο ξεκίνημα της περιόδου.
 
 
Στο ντέρμπι με την Ομόνοια ο Εμπεσίλιο χάρισε άλλη μια παράσταση στους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Ο Εμπεσίλιο βρήκε στον ΑΠΟΕΛ τη χαμένη διάθεση του για ποδόσφαιρο και οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν άλλο ένα ποδοσφαιριστή σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (26 χρόνων) με μεγάλη μεταπωλητική αξία. 
 
Σε αντίθεση με τους Ζαχίντ και Σάλαϊ που έχουν ρήτρα αγοράς τέσσαρα εκατομμύρια ευρώ, στο συμβόλαιο του Εμπεσίλιο δεν υπάρχει σχετικός όρος, επομένως αν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν σε διαπραγματεύσεις με τον ΑΠΟΕΛ.