Κράτησε τη σημαία για τον ΑΠΟΕΛ σε βάρος της Ομόνοιας ο Εμπεσίλιο

Το αήττητο σερί του σε βάρος της Ομόνοιας επέκτεινε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κέρδισε με 2-1 τους πρασίνους και συνεχίζει την επέλασή του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των γαλαζοκιτρίνων ο Εμπεσίλιο ο οποίος σκόραρε και τα δύο τέρματα, ενώ από πλευράς Ομόνοιας σκόραρε ο Νταρμπισάιρ που βρήκε και δεύτερη φορά τα δίχτυα όμως λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ γεγονός που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες.
 

 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει να χάσει από την Ομόνοια από τις 6 Απριλίου 2013. Από τότε, σε σύνολο 19 αγώνων οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν 14 νίκες, ενώ πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
 
Με τη νίκη αυτή ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί την πρωτοπορία ανεβαίνοντας στους 60 βαθμούς και βρίσκεται δύο μπροστά από τον Απόλλωνα. Η Ομόνοια με 44 βαθμούς παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας.
 
Μαγεία Εμπεσίλιο
Μόλις στο 15’ ο ΑΠΟΕΛ πήρε κεφάλι στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά με πρωταγωνιστή τον Εμπεσίλιο. Ο Ολλανδός, μόλις στο 4’, εξαπόλυσε μία βολίδα από μακρινή απόσταση και κάρφωσε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Χριστοδούλου και έτσι ήρθε το 1-0.

Το γκολ αυτό έφερε την αντίδραση της Ομόνοιας που επιχείρησε να βγει στην επίθεση και να αλλάξει άμεσα τη ροή του αγώνα, όμως ο ΑΠΟΕΛ ξανά χτύπησε με τον ίδιο δράστη δέκα λεπτά αργότερα.
 
Ήταν το 14’ όταν μετά από λάθος διώξιμο του Βύντρα, ο Εμπεσίλιο έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Χριστοδούλου που δεν αντέδρασε και πάλι σωστά και ήρθε το 2-0.

Η μείωση και το λάθος του βοηθού
Εκεί που έδειχνε ο ΑΠΟΕΛ να ελέγχει τη ροή του αγώνα, στο 39’ μετά από μπαλιά του Καντέ, ο Νταρμπισάιαρ που βρέθηκε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, έπιασε μία άπιαστη κεφαλιά η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Πέρεθ και μείωσε σε 2-1.
Ο Άγγλος επιθετικός, ένα λεπτό αργότερα, έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ, όμως λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ – μετά από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή Στέλιου Νικήτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο υπερίσχυσαν κυρίως τα νεύρα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η μπάλα πηγαινοερχόταν χωρίς όμως να υπάρχουν καθόλου φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μέχρι το 70’.

Στο 72’ η Ομόνοια έφθασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Αντόνια νίκησε στο σπριντ τον Λούκα Σόουζα και βρέθηκε φάτσα με τον Πέρεθ ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής στο τετ α τετ και κράτησε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Στην αντεπίθεση ο Εμπεσίλιο βρέθηκε στην περιοχή της Ομόνοια απέφυγε έναν αντίπαλο, αλλά έχασε τα βήματά του με αποτέλεσμα να χαθεί και ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ.
 
 
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ έδειξε περισσότερες αντοχές για να τρέξει ενώ εκμεταλλεύτηκε και τα κενά στην άμυνα που βρήκε στην άμυνα της Ομόνοιας που βγήκε μπροστά για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όμως ο Χριστοδούλου σε δύο περιπτώσεις, στο ίδιο λεπτό, έκανε μεγάλες αποκρούσεις. Πρώτα σε κεφαλιά από τον Ντε Καμάργκο και έπειτα από πλασέ του Μερκή.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
4’, 14’ Εμπεσίλιο / 39’ Νταρμπισάιρ
Κίτρινες: Σάλαι, Νσούε, Εμπεσίλιο /Τζαίλσον (3η), Νταρμπισάιαρ (3η), Καντέ (6η), Βύντρα, Γουίλαμ, Κανού, Σόλομον
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Γ.Δώνης):
 Πέρεθ, Νσούε, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σάλαϊ (66’ Αλωνεύτης), Πολιάκοφ, Μοράις, Μερκής, Ιωάννου (81’ Καρλάο), Ντελατόρε (46΄ Ντε Καμάργκο), Σόουζα.
Ομόνοια (Α.Ζελιάσκοφ): Χριστοδούλου, Τζαίλσον, Καντέ, Γουίλιαμ, Βύντρα, Μαδούρο (79΄ Σόλομον), Μπρέεβελντ, Αντόνια, Δημητρίου (46΄ Κιπιάνι), Σοάρες (46΄ Κανού), Ντάρμπισάιαρ