Κίτρινος συναγερμός – Ο καιρός στη Λευκωσία την ώρα του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας

Κίτρινο συναγερμό για έντονη βροχόπτωση εξέδωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η οποία ισχύει μέχρι τις 17:00 του Σαββάτου (17.2) ώρα έναρξης του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας, η βροχόπτωση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα ανά εξάωρο. 
 
Διαβάστε επίσης:
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα accuweather.com η θερμοκρασία το απόγευμα του Σαββάτου (17/2) στη Λευκωσία θα είναι 14 βαθμοί κελσίου.
Το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί αργά το απόγευμα και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας την ώρα του ντέρμπι αιωνίων πιθανόν να υπάρχει μεμονωμένη βροχόπτωση.
 
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο νότια και αργότερα νοτιοανατολικά της Κύπρου, θα επηρεάσει την περιοχή απόψε και αύριο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που αναμένεται αύριο να υποχωρήσει.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα, τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.