Ξεχασμένοι παίκτες στο περιθώριο

Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο στιγμάτισαν με την παρουσία τους στα κυπριακά γήπεδα το ποδόσφαιρο. Πλέον παραμένουν αδρανείς και εκτός ρόστερ.
 
Μπορεί η διαγραφή του Φακούντο Μπερτόλιο να μην κοστίζει αγωνιστικά στον ΑΠΟΕΛ αφού πρόσφερε ελάχιστα στους «γαλαζοκίτρινους», ιδίως τη φετινή σεζόν, αλλά ο Αργεντινός δεν παύει να είναι (ακόμα παραμένει) ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Κύπρο.
 
Η προσφορά του Ντόσσα Τζούνιορ στην ΑΕΛ είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ παρόλο που το τέλος (;) της πορείας του Γκαστόν Σανγκόι στα κυπριακά γήπεδα ήταν άδοξο ο Αργεντινός συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους σε ποιότητα και προσφορά ξένους που έπαιξαν μπάλα
στο νησί.
 
O REPORTER καταγράφει τα πέντε πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα ποδοσφαιριστών που είναι στο περιθώριο μετά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου
 
ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΜΠΕΡΤΟΛΙΟ
Η μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ έγινε με τεράστιες προσδοκίες. Για πάρτι του η Ντιναμό Κιέβου πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ, ενώ η μονοετής παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης επιβεβαίωσε το αστείρευτο ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Εντάσσοντας τον Αργεντινό στο ρόστερ του ο ΑΠΟΕΛ ευελπιστούσε ότι θα αντικαθιστούσε επάξια το κενό του Τόμας ντε Βινσέντι.
 
Ο Μπερτόλιο πλην ορισμένων εξάρσεων δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων του ΑΠΟΕΛ και αφού στο πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν ήταν περισσότερο στο ιατρικό δελτίο παρά στο γήπεδο έμεινε εκτός ρόστερ τον Ιανουάριο για να επανεγγραφεί ο Βάτερμαν. Παρά τα δημοσιεύματα που τον έφεραν στο «στόχαστρο» ομάδας από την Βραζιλία, ο Μπερτόλιο ανήκει ακόμα στον ΑΠΟΕΛ από τον οποίο πληρώνεται και μάλιστα αδρά, αφού είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Κύπρο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για απολαβές γύρω στις 35 χιλιάδες ευρώ το μήνα.
 
ΝΤΟΣΣΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Ήταν ο στυλοβάτης στην ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΛ τη σεζόν 2011/12. Μετρά 124 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος με τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους της λεμεσιανής ομάδας.
 
Η επιστροφή του στη Λεμεσό το καλοκαίρι του 2016 έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού, ενώ ο ίδιος στο διάστημα που «ξενιτεύτηκε» (αγωνίστηκε για μια διετή στη Λέγκια και από ένα εξάμηνο σε Κόνιασπορ και Εσκιχέσισπορ) δήλωσε πολλάκις την λατρεία του για την ΑΕΛ και τον κόσμο της. Τραυματισμοί και όχι μόνο τον έθεσαν εκτός ομάδας από τον Μπρούνο Μπαλταζάρ, με τον πολιτογραφημένο Κύπριο στόπερ να μετρά μόλις μια συμμετοχή φέτος με τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα».
 
ΜΠΛΑΤΙ ΤΟΥΡΕ
Ο νεαρός Ιβοριανός μέσος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν από το περυσινό ναυάγιο των «πρασίνων» και άπαντες μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για την αξία του και τις προοπτικές που παρουσίαζε η μεταγραφή του. Διεθνής, νεαρός (μόλις 23 ετών), με μεταπωλητική αξία.
 
Με δουλειά και βελτίωση σε ορισμένους τομείς ο Τουρέ είχε τα φόντα όχι μόνο να καθιερωθεί στην Ομόνοια, αλλά στο μέλλον να κάνει και το βήμα παραπάνω στην καριέρα του φέρνοντας χρήμα στο ταμείο του τριφυλλιού με μια ενδεχόμενη μεταγραφή. Η αργοπορημένη άφιξη του από την Ακτή Ελεφαντοστού, όπου ταξίδεψε για να ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής του ομάδας, διαφοροποίησε τα δεδομένα για τον Τουρέ, ο οποίος έδειχνε αδιάφορος στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.
 
Ο Πάμπος Χριστοδούλου τον άφησε εκτός ρόστερ το καλοκαίρι, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Ιβάιλο Πέτεφ με τη δικαιολογία ότι ψάχνει διαφορετικού τύπου μέσο. Σαφέστατα και η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας γνωρίζει περισσότερα αφού ζούσε από πρώτο χέρι τον Τουρέ όλο αυτό το διάστημα. Οι δρόμοι της Ομόνοιας με τον Τουρέ χώρισαν οριστικά με τον Ιβοριανό να παραμένει χωρίς ομάδα στο δεύτερο μισό της φετινής περιόδου.
 
ΓΚΑΣΤΟΝ ΣΑΝΓΚΟΙ
Ο Αργεντινός δεν χρειάζεται συστάσεις. Συνέδεσε το όνομά του με τον Απόλλωνα, στον οποίο κατέγραψε δύο θητείες. Έβγαλε «μάτια» την τριετία 2007/10 και πωλήθηκε στην Σπόρτινγκ Χιχόν.
 
Στη δεύτερη θητεία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις συνεχόμενες προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2017 έπαιξε σε Σαουδική Αραβία, Πολωνία και Ινδία, όπου μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές.
 
Επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της Σαλαμίνας, όπου κατέγραψε εφτά συμμετοχές και βοήθησε ελάχιστα την ομάδα. Ήταν πρωταγωνιστής σε επεισόδιο με οπαδό των «ερυθρολεύκων» και λίγο αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους με τον Αργεντινό που βρίσκεται στα αζήτητα.
 
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ  
Για τρία χρόνια ήταν η «ήρεμη» δύναμη στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Τη φανέλα βασικού την είχε στο σπίτι, καταγράφοντας 94 συμμετοχές και πέντε γκολ.
 
Τη φετινή σεζόν τέθηκε στο περιθώριο από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ (αγωνίστηκε μόλις τέσσερα παιχνίδια), ενώ το επεισόδιο με τον Τσάβι Ρόκα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πληροφορίες τον έφεραν στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Ομόνοιας, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν προχώρησε και ο Μαυροβούνιος παρακολουθεί τους αγώνες της ΑΕΚ από τις εξέδρες της «ΑΕΚ Αρένα».