Ερυθρόλευκο βήμα για παραμονή

Μετά από ένα ανοιχτό παιχνίδι η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε με 2-0 τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Αμμόχωστος» και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για αποφυγή των περιπετειών για διαβάθμιση.

Οι ερυθρόλευκοι, που είναι στην 11η θέση, έφθασαν τους 21 βαθμούς και βρίσκονται τέσσερις βαθμούς μπροστά από το σημερινό τους αντίπαλο που είναι στην 12η θέση με 17 βαθμούς και πέντε από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι μαυροπράσινοι απέχουν μόλις έναν βαθμό από την 13η θέση – στην οποία φιγουράρει ο Άρης – που οδηγεί στην απευθείας διαβάθμιση.

 
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα αρχικά στάδια του αγώνα μπαίνοντας με επιθετικές διαθέσεις χάνοντας 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 5’ ο Σωτηρίου από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα έξω (ήταν σε θέση οφσάιντ ο αμυντικός του Ολυμπιακού), στο 11’ ο Κίρεφ απέκρουσε την εκτέλεση του Κάστρο και στο 13’ το σουτ του Πεχλιβάνη ήταν άστοχο.
 

Σταδιακά, όμως, η ομάδα της Αμμοχώστου ισορρόπησε τον αγώνα και βρήκε τις δικές της ευκαιρίες για να σκοράρει, με μεγαλύτερη ευκαιρία στο 21’ όταν μετά το διώξιμο του Χίντι μπροστά από τον Καρλάο, ο Ρέινολντς από μακριά έκανε το πλασέ, με τον Σεραφαίμ να διώχνει προ της γραμμής.

Η προσπάθεια των ερυθρολεύκων τελικά είχε αποτέλεσμα από στατική φάση, μιας και στο 27’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τιάγκο, ο Νταμάχου κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σπρώξουν και δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα πριν από την ανάπαυλα. Ήταν το 43’ όταν ο Καρλάο έδωσε στον Τιάγκο ο οποίος έπιασε το σουτ με τον Χίντι να αποκρούει και τον Ελουντού στην επαναφορά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου έδειξε τη σέντρα, όμως μετά από υπόδειξη του 4ου βοηθού (Λουκά Σωτηρίου) του ορθά ακύρωσε το τέρμα, καθώς ο Τιάγκο ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.
Το δεύτερο ημίχρονο η μπάλα συνέχισε να πηγαινοέρχεται μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός όντας πίσω στο σκορ κυνηγούσε την ισοφάρισε και απείλησε με το σουτ του Κάστρο στο 56’ και σε δύο περιπτώσεις με κεφαλιές του Πολίτσι (67’, 70’).

Από την πλευρά τους, όμως, και οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 59’ και στο 77’ εξελίχθηκαν δύο πανομοιότυπες φάσεις με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Ελουντού δοκίμασε ένα πλαγιαστό σουτ που πήγαινε κατευθείαν στη γωνιά της εστίας του Ολυμπιακού, με τον Χίντι να απογειώνεται και να διώχνει και τις δύο φορές σε κόρνερ.
Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε αλλά με το σκορ να είναι εύθραυστο η αγωνία κρατήθηκε μέχρι το τέλος. Στο 90+4’ ο Κίρεφ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Καπαρτή κρατώντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ και στο επόμενο λεπτό (90+5’) ο Καρλάο μπήκε ωραία στην περιοχή, έδωσε στον Τιάγκο ο οποίος με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Χίντι γράφοντας το τελικό 2-0.
 
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 27’ Nταμάχου, 90+5’ Τιάγκο
Κίτρινες: Καρώ, Ρέινολιντς, Τιάγκο / Ζιαμπάρης
Συνθέσεις:
Νέα Σαλαμίνα:
Κίρεφ, Μιντίκκης, Καρώ, Κούσουλος, Νταμάχου, Κορέια, Ρέινολντς (46΄ Λεμέσιος) (77΄ Νουρ), Παπαδόπουλος, Τιάγκο, Ελουντού (87΄ Πόλιανετς), Καρλάο  
Ολυμπιακό: Χίντι, Παχίπης, Ζιαμπάρης, Σωτηρίου, Σεραφείμ (64΄ Χριστοφίδης), Πολυκάρπου (77΄ Βαλικάεφ), Κάστρο, Πεχλιβάνης, Τριμπό (86΄ Παντελή), Πολίτσι, Καπαρτής