«Η μπάλα είναι στα πόδια του ΑΠΟΕΛ για το νέο γήπεδο»

Για τις εξελίξεις στον σχεδιασμό ανέγερσης γηπέδου στη Λεμεσό μίλησε στο ραδιόφωνο του ACTIVE 107.4 ο πρόεδρος του ΚΟΑ.

Ο Κλεάνθης Γεωργιάδης απάντησε και όσους κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται τη δίψα των Λεμεσιανών για προεκλογικούς σκοπούς, ενώ για τις πληροφορίες που θέλουν τον ΑΠΟΕΛ να κάνεις σκέψεις αξιοποίησης του Μακαρείου Σταδίου ή του Δημοτικού Λακατάμιας ανέφερε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στον ΚΟΑ και πως η μπάλα είναι στα πόδια του ΑΠΟΕΛ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Πράγματι, έχουμε θετική εξέλιξη βάσει προγραμματισμού. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για να καταθέσουν προσφορές. Δόθηκαν όλες οι τεχνικές απαντήσεις και περιμένουμε τις τελικές προσφορές. Κινούμαστε στα σωστά χρονικά πλαίσια. Στόχος είναι το 2020 το καλοκαίρι οι ομάδες να μπορούν να παίξουν αρχίζοντας με τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Και ένας μήνας να τύχει καθυστέρησης στην έναρξη της κατασκευής ή στην ολοκλήρωση του έργου, πάλι θα είμαστε στα σωστά χρονικά πλαίσια».

«Η 15η Φεβρουαρίου, είναι η τελευταία μέρα υποβολής προσφορών, όμως, Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, ζήτησε παράταση αλλά δεν μας ανησυχεί αυτό διότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Γενικό Λογιστήριο θα ζητήσει στοιχεία, αλλά ακόμη κι έτσι αλλά θεωρώ πως οποιαδήποτε καθυστέρηση προκύψει δεν θα είναι περισσότερο από ένα μήνα. Μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε και την επιτυχούσα εταιρεία και θα τελειώσουν όλα τα διαδικαστικά και θα αρχίσει το υποκατασκευαστικό κομμάτι του γηπέδου. Θα ακολουθήσει το κατασκευαστικό που θα αρχίσει άμεσα και δεν θα είναι θέμα της εταιρείας ή των εταιρειών που θα ασχοληθούν. Θα έχουν άμεσα όλα τα μηχανήματα που θα χρειαστούν. Θα έχουν τη δυνατότητα, το προσωπικό και τα μηχανήματα για να μπορεί η κατασκευή να αρχίσει άμεσα. Για τυχόν καθυστερήσεις έναρξης της κατασκευής εκτός χρονικών πλαισίων μπαίνουν πρόστιμα και μάλιστα τεράστια. Αυτό δεν συμφέρει στις εταιρείες που θα ασχοληθούν».

Για τη φημολογία που αναπτύχθηκε ότι εκμεταλλεύεται τη δίψα που υπάρχει από τον κόσμο της Λεμεσού για το γήπεδο για προεκλογικούς σκοπούς για τον Νίκο Αναστασιάδη: «Αυτό το έργο γίνεται πραγματικότητα λόγω του προσωπικού ενδιαφέροντος του κ. Αναστασιάδη. Αν και το έχω δηλώσει πολλές φορές και δεν είναι μυστικό, υπήρχαν ανυπέρβλητα εμπόδια προτού επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο κ. Αναστασιάδης για την κατασκευή γηπέδου στη Λεμεσό. Κάθε φορά που έδειχνε ζήλο, είχαμε εξέλιξη. Στόχος δεν είναι η πολιτικοποίηση του γηπέδου. Έτσι κι αλλιώς θα αρχίσει η κατασκευή. Αλίμονο να μην μπορούμε να το αναφέρουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης ευαισθητοποιήθηκε και χάρη σ’ αυτόν έγινε το βήμα για την κατασκευή. Είναι αχρείαστη η αντίδραση. Να μην το αναφέρουμε επειδή είμαστε σε περίοδο εκλογών; Δεν καταλαβαίνω. Το όνειρο για γήπεδο στην Λεμεσό, πραγματοποιείται λόγω προσωπικής εμπλοκής του κ. Αναστασιάδη».

Για τις ενέργειες του ΑΠΟΕΛ και τις βλέψεις ανέγερσης γηπέδου και αν ενημερώθηκε ο ΚΟΑ για την περιοχή του Μακαρείου σταδίου και του Δημοτικού Λακατάμιας: «Όχι δεν λέχθηκε κάτι για τις πιο πάνω περιοχές. Γίνονται διάφορες συζητήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι το οποίο είναι προς ανακοίνωση. Η μπάλα είναι στον ΑΠΟΕΛ και ψάχνει εκείνος να δει τις επιλογές του σε περίπτωση που αποφασίσει να κάνει το δικό του γήπεδο».