«Όποιος νικήσει στο Τσίρειο, θα…»

Με αφορμή την πρώτη ολοκληρωμένη βαθμολογία του πρωταθλήματος CYTA έπειτα από πέντε μήνες αλλά και το επικείμενο ντέρμπι Απόλλων-ΑΠΟΕΛ στο «Τσίρειο» ο Σάββας Κωνσταντίνου έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις και για τη «μετωπική» των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας, αλλά και για την κούρσα του τίτλου συνολικά.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αθλητικό Σάββατο» του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ και μίλησε στην Κατερίνα Φραντζή τόσο για τις νέες απαιτήσεις από την εθνική Ανδρών όσο και για το φαινόμενο που τον ανησυχεί περισσότερο στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Σάββα Κωνσταντίνου για…
…την εθνική ανδρών: «Πρέπει ν’ αλλάξει η νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζεται η εθνική, δεν γίνεται να παίζει και να μην ασχολείται ουδείς, δεν γίνεται παίκτης να μετέχει σε αυτήν και να σκέπτεται την ομάδα του, δεν δικαιούται ουδείς να δίνει έστω και 1% λιγότερο από αυτά που μπορεί. Αυτό που θα κάνουμε είναι όσοι έρχονται να δίνουν το μέγιστο. Δεν υπάρχει απαίτηση για νίκη σε όλα τα παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να μπαίνουν με θέληση και αγωνιστικότητα για τη νίκη. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα, διότι οργανωτικά οι συνθήκες που τους παρέχονται είναι κορυφαίες, δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν από τη Βραζιλία ή τη Γερμανία»
 
…το τι τον προβληματίζει: «Είναι ανησυχητικός ο μικρός αριθμός κυπρίων στην α’ κατηγορία, διότι περιορίζει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, έχουμε χιλιάδες παιδιά κάτω των 18 στις ακαδημίες, αλλά δεν δημιουργούμε θέσεις εργασίας γι’ αυτά. η ομοσπονδία το ψάχνει, αλλά η νυν κατάσταση είναι αρνητική. Έχουμε χάσει τον κοινωνικό ρόλο των σωματείων και είναι ανησυχητικό, διότι αποτελούν κύτταρο της κοινωνίας. Είναι αδικαιολόγητο να παίζουν δύο κυπριακές ομάδες και να μην υπάρχει ούτε ένας Κύπριος στο γήπεδο. Δεν είναι πάντα και όλοι οι ξένοι καλύτεροι από τους γηγενείς, απλώς έχουμε περισσότερη υπομονή με τους αλλοδαπούς απ’ ό,τι με τα δικά μας παιδιά»
 
…το πρωτάθλημα: «Εδώ και 3-4 χρόνια είναι από το πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης, όχι όμως και από τα πιο ποιοτικά. Απόλλων και ΑΠΟΕΛ προπορεύονται κι έχουν τον πρώτο λόγο, όμως μην υποτιμάτε την ΑΕΚ και την Ανόρθωση. Στα πλέι οφ θα υπάρξουν ανατροπές»
 
…το επικείμενο ντέρμπι στο «Τσίρειο»: «Είναι ένα καινούργιο παιχνίδι, δεν επηρεάζεται από το τι συνέβη στο ΓΣΠ, είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα. Όποια ομάδα και να κερδίσει, δεν θα είναι καθοριστικό για το πρωτάθλημα, αλλά απλώς ένα μικρό βήμα, διότι έπονται τα πλέι οφ»
 
…τα φαβορί του τίτλου: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα τεράστιο σωματείο στο πώς να χτυπά και να παίρνει παιχνίδια που χρειάζεται, όμως και ο Απόλλωνας έχει πολύ καλό υλικό και παρουσιάζει πολύ καλό ποδόσφαιρο -ποιοτικά και τακτικά. Για το σύλλογο της Λεμεσού όλα θα κριθούν στη διαχείριση των ντέρμπι, είμαι σίγουρος πως έχουν την εμπειρία ν’ αντεπεξέλθουν»
 
…την ΑΕΚ: «Είναι μια έμπειρη ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια παλεύει για τον τίτλο ως το τέλος, συνεπώς έχει την εμπειρία. Πρόβλημα είναι ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας, στο βαθμό που η ομάδα είτε λόγω κυπέλλου είτε εμβόλιμων αγωνιστικών θα πρέπει να δίνει παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Εκεί θα υπάρχει θέμα με το ροτέισον»
 
…την Ανόρθωση: «Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα. Έχει μια 11άδα πολύ έμπειρη, ανταγωνιστική και ικανή, μειονεκτεί όμως στο βάθος. Πρέπει να δούμε πώς θα της βγουν οι προσθήκες του Γενάρη. Αν της κάτσουν, θα παίξει όχι απλώς για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά για τον τίτλο».