Ο Ορ για την τεράστια τριάρα, το Τσάμπιονς Λιγκ και την... Αγία Νάπα!

Όσο αυξάνει το χρόνο συμμετοχής και τη συμβολή του στην ανοδική πορεία του ΑΠΟΕΛ, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του για την πρόοδό του στην Κύπρο. Μετά από ένα μικρό διάστημα προσαρμογής ο Τόμι Ορ αρχίζει να ξεδιπλώνει στο γήπεδο τις αρετές που ώθησαν τους πρωταθλητές στην απόκτησή του και να ονειρεύεται ακόμη καλύτερες μέρες με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Νέος Κόσμος της Αυστραλίας. Σε αυτήν ο 26χρονος εξτρέμ τοποθετήθηκε για...

…τη μέχρι στιγμής παρουσία του: «Έως τώρα πραγματικά απολαμβάνω τη θητεία μου στην Κύπρο. Οι άνθρωποι του συλλόγου είναι πολύ θερμοί, βοήθησαν στην άμεση προσαρμογή μου και ήδη έχουμε πετύχει πολλά από την ημέρα που ήλθα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και από πλευράς επιτυχιών και από πλευράς κόσμου. Επιδιώκουμε το έκτο συναπτό πρωτάθλημα αυτή τη χρονιά και οι οπαδοί μας είναι εξαιρετικά παθιασμένοι. Με το καινούργιο προπονητικό κέντρο σχεδόν ολοκληρωμένο το μέλλον μοιάζει υπέρλαμπρο»

…τις εντυπώσεις του από την Κύπρο: «Είναι μια όμορφη χώρα. Είναι ένας πολύ ασφαλής και όμορφος τόπος, μου αρέσει το μεσογειακό κλίμα και το φαγητό. Η Λευκωσία σου προσφέρει πολλά πράγματα να κάνεις, υπάρχουν οι θαλάσσιες σπηλιές στην Αγία Νάπα που είναι αξιοθέατο. Είναι και το βουνό του Τροόδους, το οποίο έχει χιόνι και όμορφα χωριά. Η αντίθεση μεταξύ αυτών και των αντίστοιχων παραθαλάσσιων είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Επί του παρόντος, ωστόσο, ένεκα του μεγάλου αριθμού αγώνων επικεντρώνομαι περισσότερο στην αναζωογόνηση και την προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι, δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να κάνεις πράγματα στο μεσοδιάστημα».

…τα χάιλαϊτ της σεζόν μέχρι στιγμής: «Προφανώς η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τεράστιο επίτευγμα. Πέραν αυτού, η τριάρα επί της Ανόρθωσης στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν τεράστια και ένας εξαιρετικός τρόπος να κάνουμε ένα επιτυχημένο ξεκίνημα στη σεζόν. Πραγματικά απόλαυσα την ατμόσφαιρα σ’ αυτό το παιχνίδι, όπως και στα αντίστοιχα με Ομόνοια, ΑΕΛ και Απόλλωνα -ήταν απλά απίστευτο. Οι οπαδοί στην Κύπρο είναι οι πιο παθιασμένοι που έχω συναντήσει. Μολονότι πρόκειται για μικρό νησί, οι ομάδες αυτές εξακολουθούν να μαζεύουν αρκετό κόσμο και υπάρχει έντονη ατμόσφαιρα στα ντέρμπι».

…το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος: «Υπάρχουν πολλοί τεχνίτες παίκτες, που έρχονται από τη Νότια Αμερική, το ισπανικό πρωτάθλημα και άλλες κορυφαίες λίγκες στον κόσμο. Οι ομάδες δεν παίζουν τόσο ανοικτά, όπως στην Αυστραλία ή στην Ολλανδία. Δίνεται περισσότερη έμφαση στην άμυνα και στην αντεπίθεση. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις το επίπεδο λόγω των διαφορετικών στυλ. Οι πρώτες 5-6 ομάδες στην Κύπρο είναι δυνατές και στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας υπάρχουν μικρότερες ομάδες, οι οποίες όμως είναι ικανές να παίρνουν αποτελέσματα.

Συνεπώς το βάθος δεν είναι τόσο μεγάλο όσο στην Ολλανδία για παράδειγμα, όμως αγωνιζόμενος σε μια μεγάλη ομάδα η πρόκληση είναι η διάσπαση σφιχτών αμυνών. Το επίπεδο εδώ είναι πολύ πιο ψηλό από ό,τι πιστεύει ο κόσμος. Για όποιον Αυστραλό φιλοδοξεί να παίξει στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Κύπρος είναι ένα φανταστικό βατήρας».

…τις πιθανότητες επιστροφής του στην εθνική εν όψει Μουντιάλ: «Μόλις έκλεισα τα 26, οπότε έχω ακόμη πολλά καλά χρόνια μπροστά μου. Τα τελευταία χρόνια περιείχαν διαφόρων ειδών προκλήσεις. Αισθάνομαι ότι ήμουν άτυχος με κάποιους τραυματισμούς, αλλά δουλεύω σκληρά για να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο, είναι αδύνατο να προβλέψεις. Από τη στιγμή που υπόγραψα για 3 χρόνια στον ΑΠΟΕΛ, είμαι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στο να κερδίζω πρωταθλήματα και να παίζω στην Ευρώπη κάθε χρονιά. Πέραν τούτου, ο χρόνος θα δείξει».