«Δεν σκοπεύω να επιστρέψω... με τον ΑΠΟΕΛ είναι διαφορετικά»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του, ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Εμίλιο Ζελάγια. Ο Αργεντίνος στράικερ, σχολίασε πως είναι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, τι του λείπει από τη χώρα του αλλά και τα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εμίλιο Ζελάγια:

Πώς είναι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο;
Είναι πολύ διασκεδαστικό.  Εδώ δεν διακόπτεται ο ρυθμός του αγώνα όπως στην Αργεντινή, που είναι πιο δυνατά τα παιχνίδια και οι διαιτητές συχνά βοηθούν τους αμυντικούς περισσότερο από τους επιθετικούς. Εδώ είναι πιο ανοικτά τα παιχνίδια, αρκετές ομάδες παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο .

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο κυπριακό ποδόσφαιρο σε σχέση με το πρωτάθλημα στην Αργεντινή; 
Μια μεγάλη διαφορά που παρατηρώ είναι ότι εδώ είναι πολύ μεγάλη  η απόσταση μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των μικρών. Όχι μόνο στο οικονομικό.

Πώς είναι η ζωή στην Κύπρο;
Εξαιρετική. Δεν υπάρχουν προβλήματα ανασφάλειας και ο καιρός είναι εκπληκτικός. Δύο μήνες διαρκεί ο χειμώνας. Το υπόλοιπο του χρόνου ο καιρός είναι σαν το καλοκαίρι και μπορείς να πηγαίνεις στην παραλία.

Τι σου λείπει από την Αργεντινή;
Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Αλλά και το φαγητό και το μπάρμπεκιου.

Τι θα έκανες αν είχες την ευκαιρία να επιστρέψεις στην Αργεντινή;
Δεν σκοπεύω να επιστρέψω. Αν όλα πάνε καλά και με τη βοήθεια του Θεού, θα ήθελα να μείνω στην Ευρώπη μέχρι να τελειώσει η καριέρα μου.

Θα ήθελες να παίξεις σε μια από τις δύο μεγάλες ομάδες του Tucuman ή δεν ήταν ποτέ στόχος σου;
Δεν είναι στόχος μου να παίξω στην Atlético ή στην San Martín. Δεν είμαι οπαδός και μου αρέσει να πηγαίνω στο Tucumán και κανείς δεν με ξέρει, ούτε με συνδέει με καμία ομάδα.

Για τον ανταγωνισμό με το ΑΠΟΕΛ…
Οι αγώνες με το ΑΠΟΕΛ είναι ξεχωριστοί γιατί τα τελευταία χρόνια ο Απόλλων είναι η ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ. Το ίδιο ισχύει και φέτος και θα είναι διαφορετικά τα μεταξύ μας παιχνίδια.