«Ποιος και πώς μ’ έπεισε να παίξω στον ΑΠΟΕΛ»

Φόρεσε και τίμησε (όσοι λίγοι) τη γαλαζοκίτρινη φανέλα επί 15ετία (1972-1987). Το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο η ένταξή του στο σωματείο δεν κύλησε τόσο αυτονόητα ή απρόσκοπτα, όπως πολλοί θα πίστευαν ή πιστεύουν. Προσκεκλημένος των Μιχάλη Παπαγεωργίου και Κώστα Μαλέκκου στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» του ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡ FM ο Νίκος Παντζιαράς αναφέρθηκε εκτενώς στον άνθρωπο που τον έπεισε να παίξει μπάλα στον ΑΠΟΕΛ.

«Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι η Σκυλλούρα (σ.σ. τελευταίο χωριό στο δρόμο Λευκωσίας-Κερύνειας) οι δεξιοί ήταν όλοι με τον Ολυμπιακό, μ’ εξαίρεση δύο ξαδέλφια μου που υποστήριζαν τον ΑΠΟΕΛ. Εξ ου και ο μεγαλύτερος αδελφός μου, Γιώργος, ο τερματοφύλακας είχε αποφασίσει αρχικά να πάει στον Ολυμπιακό, όπου για τρεις εβδομάδες έκανε προπονήσεις. Για κακή του τύχη τον είδε ο προπονητής που πριν την έναρξη της προπόνησης σημάδευε διαρκώς και έστελνε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας και,αντί για τερματοφύλακα, τον έβαζε έξω δεξιά ή σέντερ φορ. Μετά από τρεις εβδομάδες ο αδελφός μου του είπε ότι δεν θέλει να παίζει εκεί και πήγε στον ΑΠΟΕΛ.

Από τον ΑΠΟΕΛ με είχαν δει σε κάποια παιχνίδια στις αλάνες του χωριού και μου είπαν να πάω. Δίχως πολλή σκέψη είπα ναι, όμως δεν ένιωθα καλά και μετά από λίγο καιρό αποφάσισα να επιστρέψω στο χωριό μου. Τότε ήμουν 16 χρόνων, δεν ήξερα καν πού είναι το ΓΣΠ, διότι δεν είχα πάει ποτέ πιο πριν, πήγαινα στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Κύκκου κι ακολούθως έπρεπε να πάω με λεωφορείο στην προπόνηση, να επιστρέψω σπίτι, να διαβάσω και μετά την άλλη μέρα ξανά το ίδιο.

Κάποια στιγμή έστειλα μήνυμα με το αδελφό μου ότι δεν θα πάω στην προπόνηση. Τρεις μέρες μετά ήλθε στο σπίτι μας στο χωριό ο κ. (Σάββας) Παρτάκης. Για δύο ώρες μου μίλησε έξω από το σπίτι -ως φίλος, πατέρας και αδελφός. Εκείνη η ημέρα στιγμάτισε την πορεία μου. Μιλήσαμε για τα πάντα και με βοήθησε να πάρω την απόφασή μου. Δεν επιχείρησε να με ξεγελάσει, μου είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Στο τέλος με έπεισαν τα λόγια του να επανέλθω. Και στην πορεία όλα όσα μου είχε πει επαληθεύτηκαν μέχρι κεραίας
».