ΑΠΟΕΛ: Αυτό το κάτι του Δώνη

Από την πρώτη θητεία στον ΑΠΟΕΛ ο Γιώργος Δώνης έδειξε πως έχει τον  τρόπο να παίρνει τα μεγάλα παιχνίδια και αυτό πράττει και στη δεύτερη, έστω με μερική καθυστέρηση (στον α’ γύρο απέτυχε απέναντι σε ΑΕΚ, Ανόρθωση και ΑΕΛ). Με τη νίκη της Κυριακής (21/1) ο ΑΠΟΕΛ του Δώνη έχει «καθαρίσει» στη σειρά Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΛ και ΑΕΚ, κάτι που σε συνδυασμό με τον περιορισμό των απωλειών κόντρα στις ομάδες του β’ γκρουπ, φέρνει τον  ΑΠΟΕΛ στο +4 από τον τρίτο, έχοντας και παιχνίδι στο χέρι.
 
Είναι προφανές πως αν ο ΑΠΟΕΛ κερδίσει την Τετάρτη (24/1) τον Απόλλωνα παίρνει νωρίς ένα σημαντικότατο προβάδισμα, ψυχολογικό – θα έχει κερδίσει όλο το α’ γκρουπ σε ένα δίμηνο- αλλά και βαθμολογικό, καθώς θα βρεθεί στο +5 από τον Απόλλωνα, +7 από  την Ανόρθωση και +8 από την ΑΕΚ, από τον Ιανουάριο κιόλας.
 
Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της βράβευσής του ως Winmasters Προπονητής του Μήνα για το Δεκέμβριο, ο Ελλαδίτης κόουτς παραδέχθηκε πως η ομάδα του διανύει αυτή την εποχή την καλύτερη περίοδο της μέσα στη σεζόν, αποδίδοντας την σε δύο παράγοντες:
 
α) Βελτιωμένη φυσική κατάσταση
β) Καλύτερο επίπεδο τακτικής συμπεριφοράς
 
Στην ίδια μίνι συνέντευξη ο Δώνης στάθηκε και στο γεγονός πως πλέον η ομάδα περισσότερο χρόνο ξεκούρασης αλλά και δουλειάς, λόγω του ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχουν ολοκληρωθεί.
 
Είναι προφανές πως ο Δώνης έχει βρει το κάτι – τον τσαμπουκά ίσως- που έλειπε από τον ΑΠΟΕΛ, ιδιαιτέρως στην εποχή του Κρίστιανσεν. Εάν συνεχίσει έτσι, ίσως φτάσει και στο πιο εύκολο πρωτάθλημα στη από το 2011 κι έπειτα.