Βγάλε (κι εσύ) ανακοίνωση και βρίσε μας ρε Εφραίμ

Σε κάθε (σοβαρή) ποδοσφαιρικά χώρα το θέμα συζήτησης της ημέρας θα ήταν το μαγικό γκολ που σημείωσε ο Χ ή ο Ψ ποδοσφαιριστής από το κέντρο του γηπέδου. Θα ανέλυαν τα βήματα από την ώρα που πήρε την πάσα μέχρι την ώρα που την έστειλε μ’ ένα εκπληκτικό σουτ στα δίκτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Θα μετρούσαν την ταχύτητα της μπάλας και θα υμνούσαν τον ποδοσφαιριστή που χάρισε αυτή την στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας.  
 
Τέτοια γκολ μπαίνουν κάθε μερικά χρόνια σε κάθε πρωτάθλημα. Στην Κύπρο το έκανε ο Μακρίδης το 2004, ο Οχαγιόν της Ανόρθωσης το 2014 και ο Γεωργιάδης φέτος στο παιχνίδι του Ερμή με την Πάφος FC.
 
 
Αν το πετύχαινε δε κανένας Μέσι ή Ρονάλντο θα… έπεφτε το σύμπαν. Στην ποδοσφαιρική Κύπρο του 2018 την επομένη μέρα της τρομερής επινόησης και εκτέλεσης του Εφραίμ δεν ασχολείται (σχεδόν) κανείς μ' αυτό.
 
Και να θέλεις, δε μπορείς. Γιατί δεν σ΄ αφήνουν να το κάνεις. Από την ώρα που τελείωσε το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ δεν προλαβαίνει κανείς να διαβάζει τον «χαρτοπόλεμο» μεταξύ των δύο ομάδων.
 
Λες και προσπαθούν να σπάσουν το ρεκόρ ανακοινώσεων προηγούμενων «μονομαχιών» γραφείων Τύπου. Τα ίδια έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης Ανόρθωσης-Απόλλωνα, τα ίδια έγιναν και στο παρελθόν με εμπλεκόμενες άλλες ομάδες. Τ' όνομα δεν έχει σημασία. 
 
Είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό η κάθε ομάδα να θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της και να εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια της για διαιτητικά λάθη, συμπεριφορές παικτών ή προπονητών που κρίνει ότι ξεπερνούν τα όρια της αθλητοπρέπειας.
 

Στο τέλος της ημέρας, όμως, «σκοτώνουν» το άθλημα και οδηγούν τον κόσμο στην απαξίωση του. Θα είχε άδικο ο Εφραίμ να βγάλει μια ανακοίνωση και να μας βρίσει όλους που ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ αυτόν;