Τα δεδομένα με Εμπεσίλιο και Ντα Σίλβα για το ντέρμπι κορυφής

Η ώρα για το ντέρμπι κορυφής ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα ζυγώνει με τις δύο ομάδες να τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωπες στο φετινό πρωτάθλημα.
 
Οι δύο ομάδες με τα ποιοτικότερα ρόστερ που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας αν και μετρούν παιχνίδι λιγότερο από Ανόρθωση και ΑΕΚ θα κονταροχτυπηθούν με το νικητή ν’ απολαμβάνει την κορυφή.
 
Ο Γιώργος Δώνης δεν θα έχει στη διάθεση του τα νέα χειμερινά αποκτήματα Νσούε, Πολιάκοφ και Ντελατόρε, ενώ τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων έπεσαν με τα… μούτρα στους Λορέντζο Εμπεσίλιο και Άλεξ ντα Σίλβα.
 
Οι δύο βασικοί επιτελικοί μέσοι ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα δεν αγωνίστηκαν στους αγώνες με ΑΕΚ και Άρη λόγω ενοχλήσεων και θα κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το ντέρμπι.
 
Από πλευράς ΑΠΟΕΛ δηλώθηκε ότι ο Ολλανδός ένιωσε ενοχλήσεις εξαιτίας της κόπωσης και θεωρήθηκε σκόπιμο να μην αγωνιστεί και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα είναι στην αποστολή του αγώνα με τον Απόλλωνα. Ο Εμπεσίλιο γυμνάστηκε χωρίς να νιώσεις ενοχλήσεις στην προπόνηση της Δευτέρας (22/1) γεγονός που αυξάνει τον βαθμό ετοιμότητάς του. 
 
Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο μέσο του Απόλλωνα δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό, εντούτοις οι δύο προπονήσεις (Δευτέρας και Τρίτης) είναι αυτές που θα καθορίσουν τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλάζιοι» εκτιμούν ότι ο Ντα Σίλβα θα κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο και θα τεθεί στη διάθεση του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Βασιλείου.