ΑΕΛ: «Κάποτε συγκρινόταν με τον Νταβίδ Σίλβα»

Η χρονικά τελευταία προσθήκη της ΑΕΛ από το χειμερινό παζάρι, ο Ζοάν Άνχελ Ρομάν, αποτελεί μια μέχρι στιγμής ανεκπλήρωτη ποδοσφαιρική προσδοκία και προοπτική. Στην εφηβεία του ήταν μήλον της έριδος για τους κορυφαίους ισπανικούς συλλόγους, από τους οποίους κατάφερε να τον «αρπάξει» η Μάντσεστερ Σίτι. Ο 24χρονος δεν καθιερώθηκε στους «πολίτες», οι οποίοι όμως δεν το ξέχασαν και με αφορμή την κάθοδό του στην Κύπρο δημοσίευσαν ένα αφιέρωμα στην ως τώρα πορεία του.
 
Αναλυτικά το κείμενο:
Μια από τις πολλά υποσχόμενες μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι μετά το πέρασμά της υπό την ιδιοκτησία Σαουδαράβων ήταν ο Ζοάν Άνχελ Ρομάν, για τον οποίο οι «πολίτες» χρειάστηκε να υπερκεράσουν τον ανταγωνισμό από κορυφαίους ισπανικούς συλλόγους.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός εντυπωσίασε με την Elite αναπτυξιακή ομάδα της Σίτι, αλλά έλαβε μόνο μια κλήση για την πρώτη ομάδα από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το Γιουρόπα Λιγκ το 2012 (σ.σ. το παρακολούθησε από τον πάγκο).

Αργότερα την ίδια χρονιά ο Ρομάν είχε πρόταση από την Μπαρσελόνα να ενταχθεί στην ομάδα Β και την αποδέχτηκε τερματίζοντας την τριετή παραμονή του στο Μάντσεστερ, στη διάρκεια της οποίας ένεκα και των μεγάλων αλλαγών στο σύλλογο δεν κατόρθωσε να μετρήσει έστω μια συμμετοχή στην πρώτη ομάδα των «πολιτών».

Στη δεύτερη ομάδα των Καταλανών έπαιξε τακτικά και παραχωρήθηκε δανεικός στη Βιγιαρεάλ, όπου όμως απέτυχε να κάνει αίσθηση, με αποτέλεσμα μετά το πέρας του συμβολαίου του (2015) να μετακινηθεί στην Μπράγκα.

Ούτε εκεί κατάφερε να καθιερωθεί, εξ ου και βρέθηκε δανεικός στη Σλασκ Βρότσλαβ, με την οποία πανηγύρισε ένα γκολ σε 12 συμμετοχές.
Ο οσονούπω 25χρονος, ο οποίος κάποτε συγκρινόταν με την Νταβίδ Σίλβα, μετακινήθηκε πρόσφατα ξανά, καθώς εντάχθηκε στο ρόστερ της ΑΕΛ με συμβόλαιο ως το τέλος της περιόδου.

Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Πολωνία και τώρα Κύπρος… στα 24 του ο Ζοάν Άνχελ Ρομάν εξελίσσεται σ’ έναν καλά ταξιδεμένο ποδοσφαιριστή στις απαρχές της καριέρας του και ευελπιστεί να βρει κάποια σταθερότητα στο νέο του σπίτι, πολύ μακριά από το «Έτιχαντ», όπου κάποτε εθεωρείτο μία από τις καλύτερες προοπτικές της Μάντσεστερ Σίτι.