Τα δύο πέναλτι και τα άλλα λάθη του Μασιά στο ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ (vids)

Στον απόηχο ακόμη ενός ντέρμπι υπάρχουν φωνές για τη διαιτησία. Ο Δημήτρης Μασιάς βρίσκεται στο επίκεντρο για τις αποφάσεις του σε κρίσιμες φάσεις του αγώνα στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ.

Οι Λαρνακείς μετά το τέλος της αναμέτρησης άφησαν πολλά υπονοούμενα (άμεσα ή έμμεσα) για εύνοια του ΑΠΟΕΛ για τη διαιτησία.
 
-Η πρώτη μεγάλη απόφαση που κλήθηκε να πάρει ο Δημήτρης Μασιάς ήταν στο 32’ όταν μετά από διεκδίκηση της μπάλας από τους Νσούε και Τέτε ο πρώτος βρέθηκε στο έδαφος. Η επαναληπτική προβολή της φάσης δείχνει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ να προλαβαίνει - με το αριστερό του πόδι - να διώχνει την μπάλα και να μην βρίσκει τον παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Πάντως, ο Νσούε στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι ένιωσε ένα σπρώξιμο (ΒΙΝΤΕΟ: Τι είπε ο Νσούε για το κερδισμένο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ).
 

-Λίγο αργότερα, στο 36’, υπήρξε αγκωνιά από τον Σάλαϊ στον Καταλά πάνω στη φάση και ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να τιμωρηθεί.

-Σωστά ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη στον Μουρίγιο για το σπρώξιμο πάνω στον Μοράις που σωριάστηκε στο έδαφος (ΒΙΝΤΕΟ: Η κοκορομαχία που σώριασε στο έδαφος τον Μοράις).

-Στο 75’ ορθά ο Δημήτρης Μασιάς σταμάτησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που επανάρχισαν τον αγώνα ενώ οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ πανηγύρισαν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος.

-Στο 85’ υπήρξε δεύτερη αμφισβητούμενη φάση στην περιοχή της ΑΕΚ, με το διαιτητή αυτή τη φορά να μην υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Ντε Καμάργκο βρέθηκε στο έδαφος μετά το μαρκάρισμα του Μουρίγιο. Φαίνεται να υπάρχει επαφή και εναπόκειται στο διαιτητή κατά πόσον αυτή ήταν ικανή να κάνει τον Βραζιλιάνο να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί στο έδαφος.