Ομόνοια: Ο Πέτεφ κάνει τα «ζόμπι» του Πάμπου «ήρωες»

Ο Μαμαντού Καντέ δεν ήταν, ούτε θα γίνει ποτέ ο καλύτερος αριστερός μπακ που έπαιξε μπάλα στην Ομόνοια.
 
Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Ομόνοιας με 3-2 επί της ΑΕΛ στο Τσίρειο που διατηρεί τις αμυδρές ελπίδες των «πρασίνων» για να κυνηγήσουν την τέταρτη θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
 
Πέτυχε δύο τέρματα, είχε καλή ανασταλτική λειτουργία, προωθήθηκε αρκετές φορές και ενίσχυσε σημαντικά το επιθετικό πλάνο της Ομόνοιας. Οι αριθμοί των «πρασίνων» με τον Πέτεφ στον πάγκο θυμίζουν… Ομόνοια.
 
Σε εφτά αγώνες, κέρδισε πέντε φορές σκοράροντας (στα παιχνίδια που νίκησε) από τρία τέρματα. Το κυριότερο για το «τριφύλλι» είναι πως ο Πέτεφ κατάφερε να έχει ολόκληρο το διαθέσιμο ρόστερ σε εγρήγορση και να βγάζει από τον κάθε ποδοσφαιριστή το 100%.
 
Για την Ομόνοια των περιορισμένων δυνατοτήτων (με βάση την ιστορία της ομάδας) η απόδοση των Χριστοφή και Ντάρμπισαϊρ είναι κομβική. Οι δύο κορυφαίοι παίκτες των «πρασίνων» αποδίδουν στα δικά τους ψηλά στάνταρ από τη μέρα που ανέλαβε ο Βούλγαρος.
 
Ο ξεχασμένος Καντέ επί Πάμπου Χριστοδούλου έγινε πρωταγωνιστής σε εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι, ο διαγραμμένος Βύντρα έπαιξε (έστω υποχρεωτικά) βασικός και η Ομόνοια αν διορθώσει το πρόβλημα με τα κενά διαστήματα που παρουσιάζει στα παιχνίδια της θα φτάσει σχεδόν στο ταβάνι της για τη φετινή σεζόν.
 
Ελπιδοφόρο ήταν το ντεμπούτο του Κιπιάνι, ο οποίος ξέρει μπάλα και έδειξε ότι δεν φοβάται την πίεση της μεγάλης ομάδας παρά το νεαρό της ηλικίας του. Πήρε προσπάθειες, είχε ποδοσφαιρικό θράσος και θ’ αποτελέσει σημαντική επιλογή στα χέρια του Πέτεφ.