«Κυρία» με τριάρα, «βύθισε» τον Εθνικό

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η Ανόρθωση, που επικράτησε με 3-1 του Εθνικού Άχνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος CYTA. H ομάδα της Αμμοχώστου, με σκόρερ τους Ντουγκλάο, Σιβού και Καμαρά κέρδισε την ουραγό του πρωταθλήματος, η οποία κατάφερε να μειώσει προσωρινά με τον Ηλία. Αξιοσημείωτο, είναι το γκολ που πέτυχε ο Σιβού της «Κυρίας», ο οποίος πραγματοποίησε το τελευταίο του παιχνίδι καθώς αποχωρεί από την ομάδα της Αμμοχώστου.
Μετά από αυτή τη νίκη, η Ανόρθωση σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς και προσωρινά στην 3η θέση, αναμένοντας και το αποτέλεσμα του ντέρμπι μεταξύ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ. Αντιθέτως, ο Εθνικός οδεύει προς τη 2η κατηγορία, αφού παραμένει στον πυθμένα της βαθμολογίας με 8 βαθμούς.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου, αν και ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, δεν κατάφερε να μετουσιώσει από το πρώτο ημίχρονο τις ευκαιρίες της σε γκολ, οι οποίες καρποφόρησαν στο δεύτερο μέρος.
Στο 49’, ο Ντουγκλάο με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την «Κυρία», για να διπλασιάσει τα τέρματα στο 59’ ο Σιβού από τα ένδεκα βήματα. Οι φιλοξενούμενοι, απάντησαν νωρίς με τον Ηλία στο 62’ που μείωσαν σε 2-1, με τον Καμαρά ωστόσο να έχει το τελευταίο λόγο στο παιχνίδι, ο οποίος στο 89’ έγραψε το τελικό 3-1.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Ανόρθωση:
 Χαρούς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Πηλέας, Σιεχού, Βίκτορ, Γκάντσεφ(56΄ Χατζηπασχάλης), Σισέ(86΄ Ιωάννου), Αράζ, Καμαρά, Άλβες(69΄ Ματθαίου).
Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Ρόκατς, Συμεών, Κ. Ηλία(70΄ Χαραλάμπους), Κυπριανού, Κουτσιάππα, Ηλία Α, Παπαγεωργίου, Μουλαζίμης, Αρέστη, Μελάς