Την «πάτησε» από τον Ερμή και απέκτησε συγκάτοικο η ΑΕΚ

Δύο βαθμούς απώλεσε η ΑΕΚ η οποία έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τον Ερμή στο στάδιο «ΑΕΚ Αρένα».

Παρά τις απώλειες, η ομάδα της Λάρνακας παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας όμως πλέον έχει και συγκάτοικο την Ανόρθωση, η οποία επίσης έχει 36 βαθμούς.

Ο Ερμής κέρδισε βαθμό μετά από τρεις συναπτές ήττες και με 14 βαθμούς παραμένει στην 10η θέση.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και έφτιαξαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όμως οι προσπάθειές τους ήταν ημιτελείς.

Μάλιστα, στο 10΄ χάθηκε πέναλτι – που δόθηκε για ανατροπή του Πατσέκο πάνω στον Τριτσκόφσκι –, αφού ο παθών δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ομάδας της Αραδίππου, Γιάννη Αραμπατζή, ο οποίος έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Η ΑΕΚ ευτύχησε τελικά να πάρει κεφάλι στο σκορ πριν από την ανάπαυλα, μιας και στο 44’ ο Ακοράν έφυγε γρήγορα από την δεξιά πλευρά – φάνηκε να φεύγει από θέση οφσάιντ -,σύγκλινε προς την εστία ξεπερνώντας δύο αντιπάλους (Τσίνα, Νταρμτσέφσκι και με ιδανικό σουτ έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερμής ήταν πιο απαιτητικός και αυτή η αλλαγή στην εικόνα του επέφερε καρπούς στο 65’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πατσέκο ο Ιμερέκοφ με κεφαλιά έκανε το 1-1. Ο παίκτης του Ερμή φάνηκε να σπρώχνει στην πλάτη τον αμυντικό της ΑΕΚ που τον μάρκαρε.
 

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν αλλά να μην πετυχαίνουν το γκολ της νίκης. Λίγο έλειψε να το πετύχει στο 70’ ο Ερμής όταν ο Μοΐσοφ επέστρεψε λανθασμένα την μπάλα προς την εστία της ομάδας του με τον Εμεγκάρα να κλέβει και τον Πάμπλο όμως να σώζει.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
44’ Ακοράν / 65’ Ιμερέκοφ

Κίτρινες: Τέτε (3η)/Ιμερέκοφ, Τσίνα, Μαρτίνουκ (6η), Ζαχάρια (6η), Εμεγκάρα

ΑΕΚ (Ι. Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Αντωνιάδης(72΄Τομάς), Μοϊσόφ, Καταλά, Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Μπόλιεβιτς(76΄ Λαρένα), Κάσες(81΄ Ρουσιάς), Νέλσον, Φλοριάν.

Ερμής (Μιλόγεβιτς): Αραμπατζής, Ιμερέκοφ(90+2΄ Ταραλίδης), Φρίμποκ(35΄ Κέζος), Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα(82΄ Θεοδώρου), Κωνσταντίνου, Ζαχάρια, Πατσέκο, Τσίνα, Νταρμτσέφσκι, Ψάλτης.