Έριξε πεντάρα με το πάσο του ο Απόλλωνας (vids)

Πανεύκολο αποδείχθηκε το απόγευμα για τον Απόλλωνα αφού μετέτρεψε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σε υγιεινό περίπατο κερδίζοντας με το ευρύ 5-0.

Με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη οι γαλάζιοι έφθασαν τους 31 βαθμούς και διατηρούν τη θέση τους στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Ολυμπιακός που έχασε για τέταρτο σερί παιχνίδι βρίσκεται στην 11η θέση με 12 βαθμούς.

Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης στο Τσίρειο ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό επιβεβαίωσαν το ποια ομάδα είναι το φαβορί. Μόλις στο 2’ ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ με τον Γιούστε, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα.


Στο 10’ οι γαλάζιοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία, όμως ο 18χρονος Στυλιανός Κωνσταντίνου αποσόβησε τον κίνδυνο στα σουτ των Παπουλή και Μαρτίνες. Ο νεαρός πορτιέρε του Ολυμπιακού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα – είχε μία συμμετοχή στον πρώτο γύρο του κυπέλλου.


Ο Παπουλής άρπαξε την ευκαιρία στο 30’ για να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για χέρι του Έλντερ Κάστρο, ο οποίος ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και έτσι δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Ο επιθετικός του Απόλλωνα ήταν εύστοχος και έγινε το 2-0.

Λίγο αργότερα, στο 36’, ήρθε το τρίτο χτύπημα για λογαριασμό του Απόλλωνα, όταν μετά από κόρνερ του Ζοάο Πέδρο, ο Ζελάγια με κεφαλιά πέτυχε το 3-0.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε ακόμη περισσότερο στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 48’ ο Απόλλωνας κέρδισε δεύτερο πέναλτι, μετά από ανατροπή του Μπεντόγια από τον Αντωνίου, και ο Ζελάγια ευστόχησε κάνοντας το 4-0.


Στο 51’ επιχείρησε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όμως το δυνατό σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η σειρά του Ζοάο Πέδρο για να δοκιμάσει το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Στυλιανού Κωνσαντίνου και να καταλήγει στα δίχτυα για να γίνει το 5-0.
 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ
: 2' Γιούστε, 30' πεν. Παπουλής, 36' 48’ πεν. Ζελάγια, 51’ αυτ. Κωνσταντίνου
 Κίτρινες: Πίττας, Άλεφ (3η)/Καπαρτής
Κόκκινη: Κάστρο
Συνθέσεις:
Απόλλωνας (Σ.Αυγουστή)
: Βάλε, Πέδρο, Σαντάνα, Γιούστε, Πιτιάν, Σακέτι (46΄ Μπεντόγια), Άλαν, Μαρτίνες, Σαρδινένο, Παπουλής (40΄ Πίττας), Ζελάγια (55΄ Χατζηβασίλης)
Ολυμπιακός (Χ.Μιχαήλ): Κωνσταντίνου, Αντωνίου, Πουγιούκκας, Αυλωνίτης, Σεραφείμ (46΄ Α.Ανδρέου), Μενελάου (61΄ Π.Ανδρέου), Μιγκελίτο, Κάστρο, Παντελή, Πεχλιβάνης (53΄Λεμονάρης), Καπαρτής