Αρχηγός όνομα και πράμα!

Μεγάλος γκολτζής δεν ήταν ποτέ στην καριέρα του. Στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ανόρθωση ευτύχησε να έχει επαφή με τα δίχτυα. Φέτος μάλιστα συχνή. Ο λόγος για τον Ζοάο Βίκτορ, τον αρχηγό της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ο Βραζιλιάνος πέτυχε άλλο ένα καθοριστικό τέρμα για λογαριασμό της Ανόρθωσης στο παιχνίδι με τον Άρη και την οδηγεί στην πορεία προς τα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ζοάο Βίκτορ στην τριετία  που βρίσκεται στην Ανόρθωση έχει πετύχει συνολικά 12 τέρματα στο θεσμό του πρωταθλήματος. Χρόνο με το χρόνο αυξάνει τον απολογισμό. Τρία σκόραρε την πρώτη σεζόν, τέσσερα τη δεύτερη, ενώ φέτος μέχρις στιγμής μετρά πέντε.

Πέντε γκολ με τεράστια σημασία. Η αρχή έγινε στην 4γ αγωνιστική όταν σκόραρε στην εκπνοή του αγώνα στη νίκη 1-0 σε βάρος του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, ενώ μία εβδομάδα αργότερα πέτυχε και τα δύο τέρματα στην επικράτηση επί της Δόξας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το επόμενο ήρθε στην 14η αγωνιστική όταν σκόραρε από την άσπρη βούλα στο παιχνίδι με την συμπολίτισσα Νέα Σαλαμίνα δίνοντας τη νίκη με 1-0 στο 90’.


Το πέμπτο ήρθε στο χθεσινό (16/11) παιχνίδι για την 16η αγωνιστική κόντρα στον Άρη με τον Ζοάο Βίκτορ να ανοίγει το σκορ στο 79’ – το τελικό 2-0 έγινε από τον Άλβες στις καθυστερήσεις του αγώνα.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέτυχε και ένα γκολ στον αγώνα με την Ξυλοτύμπου ισοφαρίζοντας στο 74’ σε 1-1 βάζοντας το λιθαράκι για την ανατροπή – δύο λεπτά αργότερα ο Σισέ πέτυχε το 2-1 για την Ανόρθωση.


Ο Βραζιλιάνος, με το περιβραχιόνιο στο χέρι , διανύει την καλύτερη του περίοδο στην ομάδα της Αμμοχώστου και αποδεικνύεται ηγέτης, πέραν από τα αμυντικά του καθήκοντα, και στο επιθετικό κομμάτι.


Με τα πέντε τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Καμαρά.