ΑΠΟΕΛ: Από του Χάρου τα δόντια…

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για το 2017 ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε μεν 2-1 της Νέας Σαλαμίνας, ωστόσο η εμφάνιση απείχε πολύ από το να χαρακτηριστεί πειστική. Η δεύτερη ανατροπή στη σεζόν μάλιστα ήλθε σε μια φάση, στο ξεκίνημα της οποίας ο (τροφοδότης) Εμπεσίλιο πήρε με καθαρό φάουλ την μπάλα από τον Νταμαού και πάσαρε στον Ζαχίντ που με το πέμπτο γκολ του διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Από τα πόδια του Πακιστανού με νορβηγική υπηκοότητα, άλλωστε, είχε περάσει και η ισοφάριση (αυτογκόλ του Νταμαού) του τέρματος του Μπριζίντο. Για τους «ερυθρολεύκους» ήταν το δεύτερο συναπτό εκτός έδρας παιχνίδι (μετά το 0-1 από την Ανόρθωση), στο οποίο το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο της προσπάθειας και το καθοριστικό τέρμα συνοδεύτηκε από δικαιολογημένα παράπονα.
 
Ανούσια υπεροχή
Το πρώτο 45λεπτο κύλησε με τους πρωταθλητές να έχουν μια ανούσια υπεροχή, αλλά να μη βρίσκουν συχνά διαδρόμους και κατ’ επέκταση αξιόλογες ευκαιρίες απέναντι στους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι μπροστά από την πεντάδα της οπισθοφυλακής είχαν μια τετράδα ως δεύτερη γραμμή άμυνας.
 
Ψυχρολουσία
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με τους «γαλαζοκίτρινους» να έχουν τριπλάσιες τελικές από τους φιλοξενούμενους (6-2), αλλά ακριβώς τις ίδιες εντός στόχου (από μία). Ο Δώνης επιχείρησε να διορθώσει την κατάσταση με την είσοδο του Σάλαϊ αντί του (αναιμικού) Μπερτόλιο, όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν στο 59’, όταν από συνδυασμό με τον Πόλιανετς ο Κορέια σέντραρε και ο Μπριζίντο με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Πέρεθ.
 
Αυτογκόλ
Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ ήταν δύο προσπάθειες των Ορ (60’) και Ποτέ (62’) που εξουδετέρωσε ο Βεσελόφσκι, ενώ στο 63’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν μάταια σε χέρι του Καρό. Ακολούθησαν δύο σουτ του Ζαχίντ (65’, 69’) και εν τέλει τη λύση έδωσε ο… Νταμαού, ο οποίος στο επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα του Ζαχίντ πετάχτηκε προ του Ποτέ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (71’).
 
Λύτρωση
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να βάζει πίεση και εν τέλει βρήκε το δεύτερο τέρμα στο 89’, όταν ο Εμπεσίλιο έκλεψε με φάουλ την μπάλα από τον Νταμαού και τροφοδότησε τον Ζαχίντ, το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής «τρύπησε» τον Βεσελόφσκι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

ΑΠΟΕΛ (3-4-2-1): Πέρεθ - Μοράις, Μερκής, Βούρος (65’ ντε Καμάργκο) - Αντωνίου (72’ Λάγο), Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Ορ - Μπερτόλιο (46’ Σάλαϊ), Αλωνεύτης - Ποτέ.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (5-4-1): Βεσελόφσκι - Σεργίου, Νταμαού, Κούσουλος, Καρό, Κορέια - Ρέινολντς, Λεμέσιος (81’ Γκράσι) - Μπριζίντο (89’ Νικολάου), Σιαθάς (74’ Μακρίεφ) - Πόλιανετς.