Ομόνοια: Άλλος κόουτς, ίδια χάλια

Όσοι ανέμεναν πως απέναντι στον ουραγό και άνευ νίκης επί 13 αγωνιστικές Εθνικό Άχνας η Ομόνοια θα συνδύαζε το ντεμπούτο του Ιβάιλο Πέτεφ στον πάγκο της με μια νίκη-έναυσμα της βαθμολογικής αντεπίθεσής της, διαψεύστηκαν.

Η αλλαγή στην άκρη του πάγκου δεν αποδείχθηκε ικανή να γιατρέψει τις αδυναμίες του «τριφυλλιού» στο ανασταλτικό κομμάτι, οι οποίες επέτρεψαν στο προσφυγικό σωματείο να σκοράρει εις διπλούν και να φτάσει στη δεύτερη συναπτή ισοπαλία του αφήνοντας τους «πράσινους» άνευ νίκης για τρίτη αγωνιστική στη σειρά.
 
«Έσπασαν» καρδιές!
Το παιχνίδι ξεκίνησε μ’ ένα σπάνια ομορφιάς τέρμα του Πιντσέλι με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα που έστειλε την μπάλα με μεγάλη δύναμη στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Φελτχάουζεν (11’). Η Ομόνοια «απάντησε» με δοκάρι του Αντόνια (15’) και μεγάλη ευκαιρία του Χριστοφή (16’), πριν ο Εθνικός «φλερτάρει» με το 2-0 στις ευκαιρίες των Χαραλάμπους (17’) και Πιντσέλι (24’).

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου η Ομόνοια ισοφάρισε με κεφαλιά του Λόπες κατόπιν σέντρας του Χριστοφή (30’), ο Εθνικός ανέκτησε το προβάδισμα με συρτό σουτ του Ενέσκου στο επόμενο λεπτό (31’) και το «τριφύλλι» έφτασε στο 2-2 στο 33’ με δυνατό σουτ του Χριστοφή, ο οποίος στο 35’ είδε τον Μπογκατίνοφ να αποκρούει ενστικτωδώς την κεφαλιά του.
 
Πέναλτι στο δοκάρι!
Μετά την ανάπαυλα οι «πράσινοι» είχαν ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία να φτάσουν στην ολική ανατροπή, όμως ο Ντάρμπισαϊαρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην εκτέλεση του πέναλτι, το οποίο έδωσε εύκολα ο Νεοκλέους στο μαρκάρισμα του Αρέστη στον Λόπες (57’).
Ακολούθως η Ομόνοια είχε άλλες δύο καλές στιγμές (64’ Λόπες, 66’ Χριστοφή), ως το τέλος της αναμέτρησης ωστόσο απέτυχε να εντείνει την πίεσή της και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το νικητήριο τέρμα.

ΕΘΝΙΚΟΣ (5-4-1): Μπογκατίνοφ - Μουλαζίμης, Χάτζιαρος (46’ Στόιτσεφ), Πιντσέλι, Ντόβμπνια, Τσικάρσκι - Αρέστη, Ενέσκου - Kυπριανού, Κιπιάνι (61’ Φιλίποφ) - Χαραλάμπους (71 Ιλουρίτζε).
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-4-2): Φελτχάουζεν - Τζαΐλσον (84’ Παναγιώτου), Κατελάρης, Γ. Σοάρες, Μαργκάσα - Μαδούρο, Αλ. Σοάρες - Χριστοφή, Αντόνια (73’ Αζίζ) - Λόπες, Ντάρμπισαϊαρ (83’ Μπεντέκε).