Ανόρθωση: Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει! (vid)

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Ανόρθωση τις εκτός έδρας υποχρεώσεις της για το 2017 επικρατώντας 2-0 του Άρη στο «Τσίρειο» και με 36 βαθμούς προσπέρασε ξανά στην πρώτη θέση την ΑΕΚ, η οποία φιλοξενείται αύριο από τον Ερμή.

Η ομάδα του Ρόνι Λέβι βασίστηκε στη γνώριμη συνταγή της στην τρέχουσα περίοδο, καθώς για ακόμη ένα παιχνίδι είχε την κυριαρχία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σκόραρε στα τελευταία στάδια. Λυτρωτής στο «Τσίρειο» χρίστηκε ο αρχηγός Ζοάο Βίκτορ, ο οποίος έφτασε τα πέντε γκολ και από κοινού με τον Καμαρά ηγείται της λίστας των σκόρερ της ομάδας του, ενώ για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα πανηγύρισε και ο Άλβες.

Ο σύλλογος της Αμμοχώστου είχε εξ αρχής την πρωτοβουλία και τον έλεγχο, απείλησε (5’ Αμπντουλάγεφ, 27’ Πράνιτς, 32’ Βίκτορ, 37’ Σίλντενφελντ), δίχως να απειληθεί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο 45λεπτο είχε το πλεόνασμα των ευκαιριών (53’ Καμαρά, 55’ Ράγιος, 65’ Σισέ / 70’ Γιούσεφ).

Η υπεροχή της καρποφόρησε στο 80’, όταν ο Αμπντουλάγεφ απέφυγε έξοχα τον Ευσταθίου και με σέντρα ακριβείας επέτρεψε στον Βίκτορ να χριστεί σκόρερ με καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Ο Άρης δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις για την ισοφάριση και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεοεισελθών Άλβες από εξαιρετική ασίστ του Σιβού πέτυχε το πρώτο τέρμα του στην τρέχουσα σεζόν διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Νουρεντινόσκι - Μουλόπουλος, Μαμμίδης, Ντρομπάροφ, Ευσταθίου - Παχίπης (66’ Κυριάκου) - Ράντου (62’ Γιούσεφ), Φράγκος, Ενγκολό, Μαραγκουδάκης - Πάγκαλος (68’ Παναγή).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Άρους - Σιβού, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς - Γκάντζεφ (60’ Καλό), Βίκτορ - Αμπντουλάγεφ, Ράγιος, Σισέ (83’ Οικονομίδης) - Καμαρά (60’ Άλβες).