Σάλαϊ: «Φοβήθηκα, ελπίζω να μην το ξαναζήσω»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Πούσκας, την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και από την οποία τον αγόρασε ο ΑΠΟΕΛ, έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ κάνοντας τον την πιο ακριβή μεταγραφή ποδοσφαιριστή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, παραχώρησε ο Ρόλαντ Σάλαϊ. 

Ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ μιλώντας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΛ παραδέχθηκε πως φοβήθηκε με τα όσα εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο, τόνισε πως οι "γαλαζοκίτρινοι" απέδειξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ ότι δεν είναι πλέον μικρή ομάδα στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε από τα παιχνίδια με μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ, η Ντόρτμουντ και η Τότεναμ. 

Για τα θλιβερά επεισόδια στο παιχνίδι ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ και τις διακοπές

"Πρώτη φορά βιώνω μια τέτοια κατάσταση, δεν ήταν καθόλου ωραίο. Ομολογώ ότι φοβήθηκα λίγο. Ελπίζω να μην το περάσω αυτό ξανά".

Φαίνεται ότι πας καλά στην Κύπρο. Μπορούμε να πούμε ότι η μετάβαση ήταν πετυχημένη; 

"Ναι, νιώθω ότι οι συμπαίκτες μου με έχουν δεχθεί και νιώθω καλά. Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη κοιτάμε μόνο το πρωτάθλημα και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Τα πάω καλά στο πρωτάθλημα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Φυσικά πρώτα στο μυαλό μου έχω τους στόχους της ομάδας".

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε κυπριακό και ουγγρικό ποδόσφαιρο;

"Τώρα υπάρχει μια διαφορά υπέρ του Κυπριακού και αυτό φαίνεται απ' το γεγονός ότι φέτος υπήρχαν δυο ομάδες στην Ευρώπη, μια στο Τσάμπιονς και μια στο Γιουρόπα Λιγκ"

Πέρσι έπαιξες στην Serie A. Τι πήρες μαζί σου απ' την Παλέρμο στην Λευκωσία; 

"Την πολύ καλή προπόνηση στην τακτική. Στην Ιταλία έκανα μεγάλη πρόοδο σε αυτό τον τομέα. Όμως το σημαντικότερο που έμαθα είναι κάτι που αφορά την ζωή εκτός γηπέδου: Να μην αποφεύγω τα προβλήματά μου αλλά να τα λύνω, να δείχνω χαρακτήρα".

Οι Ούγγροι παίκτες σπάνια έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο Champions League. Πως ήταν να πατάς στο Μπερναμπέου; 

"Ήταν μια φανταστική εμπειρία, ένα μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήμουν και στο παρελθόν εκεί δυο φορές ως φίλαθλος. Ήταν καλό που είδα αυτούς τους μεγάλους παίκτες από κοντά, αλλά και την ατμόσφαιρα του γηπέδου από μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν η Ρεάλ ή η Τότεναμ: 

"Είναι ένα διαφορετικό στυλ ανάμεσα στις δυο ομάδες. θα έλεγα ήταν πιο δύσκολο με την Τότεναμ. Η Ρεάλ σου επιτρέπει να πάρεις την μπάλα αλλά όταν την έχει εκείνη, είναι πολύ επικίνδυνη. Η Τότεναμ δεν αφήνει τον αντίπαλο να ξεδιπλωθεί, τρέχει πολύ - ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος".

Αν και δεν προκριθήκατε, πήρατε δυο φορές ισοπαλία απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ντόρτμουντ

"Είμαι χαρούμενος που δείξαμε πως ο ΑΠΟΕΛ δεν πρέπει να υποτιμάται. Αποδείξαμε με την Ντόρτμουντ ότι πλέον δεν είμαστε μικρή ομάδα στην Ευρώπη. Άλλωστε, αποκλειστήκαμε στη διαφορά των γκολ".

Ποια είναι η πιο σημαντική εμπειρία που κέρδισες στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ;

"Σε σύγκριση με τα πρώτα δυο ματς, ήμουν πολύ πιο άνετος προς το τέλος. Έβλεπα καλύτερα το παιχνίδι. Αν και παίξαμε με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, έγινε ξεκάθαρο σε μένα ότι ποτέ δεν πρέπει να βγαίνεις στο γήπεδο με φόβο, ότι πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας".

Τι θα έλεγες ενόψει Χριστουγέννων στους πρώην συμπαίκτες σου στην Ακαδημία Πούσκας;

"Να δουλεύουν πολύ σκληρά, να είναι ταπεινοί και να τα δίνουν όλα γιατί αξίζει. Θα ήθελα να ζήσουν και εκείνοι αυτό που έζησα εγώ στο Champions League, κανένας δεν μπορεί να σου πάρει αυτό το συναίσθημα".