«Να δώσω τον κάθε χασικλή και να μου κάψει το αυτοκίνητο;»

Αποκαλυπτικός όσον αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν στο Τσίρειο στάδιο από εδώ και πέρα ήταν ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0».

Για την κατάντια μας: «Τι καλό να υπάρχει μετά την κατάντια του κυπριακού ποδοσφαίρου; Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα και κάποια άλλα να τα αναθεωρήσουμε. Τελειώσαμε τη σύσκεψη στη Λεμεσό και αποφασίσουμε να γίνουν αλλαγές στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Ξέρουμε από πού μπαίνουν και τι γίνεται. Είναι όλα στις κάμερες. Αλλά δεν είναι τόσο καλής ευκρίνειας και θέλουμε τη βοήθεια των σωματείων και όποιων μπορούν να αναγνωρίσουν τους ταραξίες. Πρέπει να συμμαχήσουμε απέναντι σε αυτούς τους 200-300 αλήτες για να τελειώνουμε επιτέλους».

Για το αν θα τους καταγγείλει κανένας: «Είναι και θέμα φόβου. Σου λέει ο υπεύθυνος ασφαλείας να δώσω τον κάθε χασικλή και να μου κάψει το αυτοκίνητο;»

Για τους υπεύθυνους ασφαλείας: «Είναι απίστευτος ο τρόπος που βάζουν τις κροτίδες στο γήπεδο. Ρίχνουν σχοινιά από μέσα στο γήπεδο, περιμένουν οι άλλοι, τα δίνουν και σε δευτερόλεπτα στο γήπεδο. Εγώ τους είπα: Το έχεις στο βίντεο. Αν δεν τους εντοπίζεις πήγαινε πες στο διαιτητή να μην το ξεκινήσει. Εγώ το λέω επίσημα και δημόσια: την επόμενη φορά που υπεύθυνος ασφαλείας ξεκινήσει αγώνα ενώ έχει στις κάμερες καταγράψει μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων θα τον καταγγείλω στην αστυνομία».

Για τα μέτρα στο Τσίρειο: «Να είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι τόσο καλή η ποιότητα της εικόνας από τις κάμερες. Εντοπίσαμε τους χώρους από τους οποίους μπαίνουν τα αντικείμενα στο γήπεδο και θα κλείσει άμεσα με κονδύλι του ΚΟΑ. Επίσης θα αντικατασταθούν οι κάμερες με άλλες, υψηλής ευκρίνειας. Πριν τις 3/1 που παίζει η ΑΕΛ με τον Απόλλωνα αυτά θα έχουν γίνει. Οι πόρτες εξόδου προς τον αγωνιστικό χώρο θα κλείσουν επίσης και θα μπουν παραπετάσματα. Θα μου πείτε: Μα να κάνουμε το γήπεδο φρούριο; Ε αφού δεν κόφκει ο νους μας, αυτό πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει να το ανεχτούμε άλλο».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα. Να περιορίσουμε τη δράση των οργανωμένων συνδέσμων. Μας είπαν από την αστυνομία πως έφυγαν από σύνδεσμο μπουλούκι 200 άτομα και άλλαξαν και δρόμο. Θα σας αποκαλύψω πως είμαστε προχωρημένοι για νομοθεσία για τον τρόπο λειτουργίας των συνδέσμων και όποιος δεν τους ακολουθεί θα κλείνει. Είναι σχεδόν έτοιμο το νομοσχέδιο και το λέω υπεύθυνα».

Για τα γήπεδα: «Πρέπει να αλλάξουμε και το θεσμό του υπεύθυνου ασφαλείας. Θα ζητήσουμε να έρθουν εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό να μας πουν πως αντιμετώπισαν τη βία. Θέλει το χρόνο του αλλά δεν έχουμε τα περιθώρια να περιμένουμε. Έχουμε σοβαρά θέματα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις μας. Θα γυρίσουμε τα γήπεδα για να τα βελτιώσουμε. Αφού δεν μπορούμε να έχουμε χώρους αγάπης, να έχουμε φρούρια και να τελειώνουμε».