Σε άλλα νέα της ημέρας: ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ 0-0...

Υποτίθεται πως θα ήταν η κορύφωση και το επιστέγασμα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Εξλίχθηκε στη μεγαλύτερη παρωδία στη σεζόν και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου…

Στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι του τριημέρου ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στο «Τσίρειο», εντός του οποίου παίχθηκε ελάχιστο ποδόσφαιρο (κι αυτό ως επί το πλείστον κακής ποιότητας) που επισκιάστηκε από ρίψεις αντικειμένων και συμπλοκές που οδήγησαν σε δύο διακοπές και εκκένωση των κερκίδων, προκειμένου να ολοκληρωθεί δίχως θύματα η αναμέτρηση.
 
Πρώτη διακοπή
Το ντέρμπι ξεκίνησε με δύο επεμβάσεις του Βοζίνια σε τελικές του Εμπεσίλιο (5’, 6’), στη συνέχεια ωστόσο ο ρυθμός έπεσε σε σημείο εκμηδενισμού των αξιόλογων φάσεων. Το ιλαροτραγικό (ή μήπως τραγελαφικό) σκηνικό άρχισε να ξεδιπλώνεται στο 40’, όταν από την κερκίδα των φιλοξενουμένων έπεσαν κροτίδες, μια εκ των οποίων πλησίον ενός ball boy που έπεσε στο έδαφος, μεταφέρθηκε με φορείο στο ασθενοφόρο κι από κει διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική.

Δεύτερη διακοπή
Ο Δημήτρης Μασιάς αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του αγώνα αποσυρόμενος για σχεδόν ένα ημίωρο στα αποδυτήρια. Με την επιστροφή του και την επανέναρξη της αναμέτρησης, ωστόσο, άρχισαν να πέφτουν καπνογόνα και βεγγαλικά από την κερκίδα και των γηπεδούχων. Ο Λούκας Σωτηρίου (τέταρτος) μπήκε στο γήπεδο ζητώντας από τον διαιτητή νέα διακοπή κι αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για τους ανεγκέφαλους να επιχειρήσουν (και τελικά να κατορθώσουν) να εισέλθουν στο γήπεδο και να στήσουν πεδίο μάχης στον περιβάλλοντα χώρο.
 
Έγινε και αγώνας…
Το παιχνίδι διακόπηκε εκ νέου και επανήρχισε μετά από ώρα, αφ’ ότου είχε ζητηθεί (και υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό) η εκκένωση των κερκίδων. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων «ξόδεψαν» με χαλαρό τρέξιμο και πασούλες τα λίγα λεπτά ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι ακολούθως προσώρησαν σε κανονική προθέρμανση για την έναρξη του δευτέρου.
 
Αυτό ξεκίνησε με δύο σουτ του Εμπεσίλιο (49’, 63’) που εξουδετέρωσε ο Βοζίνια και συνεχίστηκε με τρεις πολύ καλές ευκαιρίες που σπατάλησαν οι Ποτέ (69’), Αλνταΐρ (71’) και Ζαχίντ (80’).

ΑΕΛ (4-2-3-1): Βοζίνια - Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα, Γουίλερ - Φιντέλις, Σοάρες (83’ Μέσκα) - Αλνταΐρ, Σίλβα, Αβραάμ (73’ Σασί) - Αρουαμπαρένα (81’ Λεόνσο).
ΑΠΟΕΛ (3-5-2): Πέρεθ - Μοράις, Μερκής, Καρλάο (42’ Αντωνίου) - Βούρος, Εμπεσίλιο, Σόουζα, Ζαχίντ (84’ ντε Καμάργκο), Λάγο - Σάλαϊ (77’ Αλωνεύτης), Ποτέ.