Απόλλων: Γ(άντι) Σ(ου) Π(άει), Αντριάν!

Η ιστορία επαναλήφθηκε! Όπως ακριβώς και στις δύο επισκέψεις του στο ΓΣΠ την περασμένη περίοδο, ο Απόλλων επικράτησε της Ομόνοιας στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA, χάρη σε τέρμα του Αντριάν Σαρδινέρο!

Το 1-0 διαμορφώθηκε στο 91’, όταν ο νεοεισελθών Χριστοδούλου δεν απέκρουσε σταθερά διαγώνιο σουτ του Ζελάγια και στην επαναφορά ο επίσης νεοεισελθών Ισπανός την προώθησε στην αφύλακτη εστία χαρίζοντας στους κυπελλούχους την έκτη συναπτή νίκη τους στο πρωτάθλημα απέναντι στο «τριφύλλι», το οποίο ηττήθηκε σε δεύτερο κατά σειρά ντέρμπι (σ.σ. μετά το 0-5 από την ΑΕΚ).

Στο πρώτο παιχνίδι τους μετά την αποδέσμευση του Πάμπου Χριστοδούλου και υπό τον Άκη Ιωακείμ οι «πράσινοι» έδειξαν, κυρίως στο πρώτο ημίχονο, σαφή βελτίωση σε σύγκριση με τις τελευταίες αναμετρήσεις τους, όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους σε αυτό το διάστημα.

Ο σύλλογος της Λεμεσού ήταν αγνώριστος πριν την ανάπαυλα και συνολικά πολύ πιο κάτω από τα στάνταρντ του αυτή τη σεζόν, αλλά εξαργύρωσε την αποτελεσματικότητά του, καθώς αξιοποιώντας μια από τις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησε έφτασε στην επιτυχία.
 
Κυρίαρχη και διεκδικητική
Η απόδοση των ομάδων στο πρώτο ημίχρονο ήταν αντιστρόφως ανάλογη της πρόσφατης φόρμας τους. Η Ομόνοια ήταν σαφώς πιο κυριαρχική και διεκδικητική απ’ ό,τι στα πλείστα προηγούμενα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, ενώ ο Απόλλωνας περιορίστηκε και συμβιβάστηκε σε παθητικό ρόλο, αρκούμενος να αντιδρά στις πρωτοβουλίες των γηπεδούχων.

Οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο άνοιγμα του σκορ στο 27’, όμως στο γύρισμα του Γκονσάλες ο Πέδρο με τον Βάλε εξουδετερωμένο πρόλαβε τους Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ και ο Γιούστε ολοκλήρωσε παραχωρώντας κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, από λάθος του Σατσέτι ο Ντάρμπισαϊαρ απέτυχε να νικήσει τον Βάλε. Οι φιλοξενούμενοι οδηγήκαν στην ανάπαυλα δίχως αξιόλογη τελική προς την εστία του Φελτχάουζεν.
 
Έχασε το… άχαστο!
Ο Ολλανδός αντικαταστάθηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους από τον Χριστοδούλου, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ο 20χροος είδε τον σαφώς πιο δραστήριο μετά την ανάπαυλα Απόλλωνα να απειλεί για πρώτη φορά στο 60’, όταν σε επικίνδυνο γύρισμα του Γιάκολις ο νεοεισελθών Παπουλής δεν πρόλαβε την μπάλα, και στο 69’, όταν εξουδετέρωσε σουτ του Ελλαδίτη.
Η πιο αξιόλογη στιγμή του δευτέρου 45λεπτου καταγράφηκε στο 87’, όταν σε σέντρα του Παπουλή ο Γιούστε πετάχτηκε μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Ομόνοιας!

Το παιχνίδι όδευε ολοταχώς για τη λευκή ισοπαλία, όμως στις καθυστερήσεις σήμανε η ώρα του Σαρδινέρο, ο οποίος αναδείχθηκε σε σκόρερ-ήρωα της ομάδας του για τρίτο συναπτό εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Ομόνοια.

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-4-2): Φελτχάουζεν (56’ Χριστοδούλου) - Τζαΐλσον, Κατελάρης, Φαμπρίτσιο, Καντέ - Άλ. Σοάρες, Μαργκάσα - Χριστοφή (76’ Χριστοφή), Γκονσάλες (66’ Αντόνια) - Λόπες, Ντάρμπισαϊαρ.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου - Σατσέτι, Άλεφ (25’ Άλαν) - Γιάκολις, ντα Σίλβα (76’ Σαρδινέρο), Σκέμπρι (46’ Παπουλής) - Ζελάγια.