Ποια Χριστούγεννα; «Ερυθρόλευκη»… Ανάσταση

Τα 90 λεπτά του αγώνα δεν ήταν αρκετά για Σαλαμίνα και Άρη να λύσουν τις διαφορές τους, όμως, ο επιπρόσθετος χρόνος ήταν αρκούντος ικανοποιητικός για τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίσει τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα.
 
Με γκολ των Μιντίκκη (90+1) και Κορέια (90+5) η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη κέρδισε 2-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 11 βαθμούς και προσπερνώντας την ομάδα της Λεμεσού (13η με 9) στη βαθμολογία.
 
Η τεράστια ευκαιρία του Νταμάχου στο 5’ από πλεονεκτική θέση και η κεφαλιά του Μακρίεφ ένα λεπτό αργότερα ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το πρώτο ημίχρονο.
 
Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση απείλησε στο 51’ με το σουτ του Πάγκαλου, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα έχασε το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία να βρεθεί απέναντι στον Βεσελόφσκι.
 
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφτιαξαν δυο καλές στιγμές με δράστη τον Πόλιανετς, χωρίς όμως να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα του αγώνα. Και ενώ η αναμέτρηση όδευε προς το τέλος και η «πικρή» ισοπαλία έμοιαζε αναπόφευκτη ο Μιντίκκης με σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Νουρεντινόφσκι βάζοντας «φωτιά» στο «Αμμόχωστος».
 
Στα λεπτά που απέμεναν όλος ο Άρης βγήκε μπροστά για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και στο 5ο των καθυστερήσεων σε μια φάση που προωθήθηκε και ο Νουρεντινόφσκι για την εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής της Σαλαμίνας, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν άμυνα και βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Μακρίεφ να δίνει στον Κορέια που διένυσε ανενόχλητος το μισό γήπεδο και έστειλε σε κενή εστία την μπάλα στα δίκτυα. 
 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Μακρίεφ, Κούσουλος, Νταμάχου, Παπαδόπουλος(58΄ Λεμέσιος), Γκράσι, Πόλιανετς(77΄ Κυπριανού), Μπριτζίτο(85΄ Σιαθάς), Μιντίκκης, Κορέια, Ρέινολντς.

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Φράγκος, Ιονίτσα(54΄ Αλέξε), Μαραγκουδάκης, Ντρομπάροφ, Πάγκαλος(77΄ Μεντζβέτοβιτς), Νγκολόκ(69΄ Παχίπης), Ράντου.