Ομόνοια: Οι στόχοι που εντοπίστηκαν και οι τέσσερις που θα φύγουν

Το «σαφάρι» των Πάμπου Χριστοδούλου και Μάκη Παπαϊωάννου στη Βουλγαρία συνεχίζεται. Προπονητής και τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας βρίσκονται στη χώρα των Βαλκανίων και παρακολούθησαν χθες την αναμέτρηση Σλάβια Σόφιας – Τσέρνο Μόρε. Σήμερα θα δουν το παιχνίδι Μπλαγκόεβγκραντ – Έταρ και την Πέμπτη τον αγώνα Βερέγια – Λουντογκόρετς.
 
Στόχος φυσικά η αξιολόγηση μεταγραφικών στόχων ενόψει Ιανουαρίου. Οι δύο άνδρες δεν ταξίδεψαν στα «τυφλά», αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τα μάτια στραμμένα σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προτάθηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά.
 
Ο Πάμπος Χριστοδούλου έμμεσα παραδέχθηκε τα λάθη που έγιναν στον προγραμματισμό της ομάδας το καλοκαίρι, τονίζοντας ότι περιμένει τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, ώστε να ενισχυθεί η Ομόνοια.
 
Είναι δεδομένη η προσπάθεια απόκτησης τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Τερματοφύλακας, κεντρικός αμυντικός και ανασταλτικός μέσος θα έρθουν τον Ιανουάριο στο «Ηλίας Πούλλος», ενώ η τέταρτη μεταγραφή θα αφορά πιθανότατα ακραίο επιθετικό, αφού η προσφορά των Γκονζάλες, Αντόνια σε συνδυασμό με την κακή αγωνιστική κατάσταση που διανύει ο Χριστοφή προβληματίζουν.
 
Τέσσερις αποχωρήσεις
Ο Πάμπος Χριστοδούλου θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και για τους ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ που θ’ αποχωρήσουν, καθώς για κάθε μεταγραφή είναι αναγκαία η διαγραφή άλλου παίκτη.
 
Σε αυτό το σημείο είναι που μπαίνει και το οικονομικό ζήτημα, καθώς αναγκαστικά η διοίκηση θα προχωρήσει σε διακοπές συμβολαίων καταβάλλοντας αποζημιώσεις. Δεδομένου της οικονομικής στενότητας που υπάρχει στο σωματείο θα γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί, ώστε να μην χρειαστεί μεγάλο ποσό.
 
Όσον αφορά την ονοματολογία για τους υποψήφιους προς αποχώρηση αν και είναι πρόωρο να υπάρχει τέτοια συζήτηση είναι δεδομένος ο προβληματισμός για τον μόνιμα τραυματία Εκίθα, ενώ ο Γκονζάλες δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.
 
Σε ολιγόλεπτες συμμετοχές περιορίζεται ο Νικάνδρο Μπρέβελντ και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να διαβεί την πόρτα εξόδου του «Ηλίας Πούλλος».