ΑΠΟΕΛ: Σπάει σερί έξι χρόνων απόψε!

«Παγκόσμια πρωτοτυπία στον ΑΠΟΕΛ με ντεμπούτο Παρασκευά» έγραψε το περασμένο Σάββατο ο REPORTER αναδεικνύοντας το σπανιότατο φαινόμενο της χρησιμοποίησης πέντε τερματοφυλάκων εντός της ίδιας περιόδου από μια ομάδα (Βάτερμαν, Πάρντο, Γκουντίνιο και Πέρεθ οι προηγούμενοι τέσσερις εν προκειμένω).


Ο 19χρονος έγινε ο πρώτος Κύπριος που υπερασπίστηκε την εστία των «γαλαζοκιτρίνων» μετά τον Τάσο Κίσσα, του οποίου η τελευταία συμμετοχή με τους πρωταθλητές είχε καταγραφεί στις 7 Μαΐου 2016 (στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα, στην ένατη αγωνιστική των πλέι οφ).


Αυτό το διάστημα των 18 μηνών και 18 ημερών, ωστόσο, «ωχριά» μπροστά στο αντίστοιχο που χωρίζει τις τελευταίες διαδοχικές συμμετοχές Κύπριου τερματοφύλακα στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ. Οι μέχρι σήμερα πιο πρόσφατες κολλητές παρουσίες είναι αυτές του Κίσσα στις πρώτες δύο αγωνιστικές της περιόδου 2011/12: στο εκτός έδρας 0-0 με την ΑΕΚ (29.08) και στο εντός έδρας 3-1 επί της Αλκής (09.09)!

Με την ανακοίνωση της ενδεκάδας του ΑΠΟΕΛ για το αποψινό παιχνίδι με τον Ερμή, μόλις δηλαδή επισημοποιηθεί η συμμετοχή του Παρασκευά σε δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος στη σειρά, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα έχουν τερματίσει αυτό το σερί, στη διάρκεια του οποίου οι μόνοι παίκτες που «επιβίωσαν» στο ρόστερ είναι οι Νούνο Μοράις και Νεκτάριος Αλεξάνδρου!