Οι αριθμοί λένε τα μεγαλύτερα ψέματα στο ποδόσφαιρο

Μια ματιά στα στατιστικά του αγώνα που έγινε στο «Parc Olympique Lyonnais» μεταξύ Λιόν και Απόλλωνα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πόσο μακριά από την πραγματικότητα μπορεί να είναι οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο.
 
Αν απομονώσει κανείς τα στατιστικά της αναμέτρησης χωρίς να γνωρίζει το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μαντέψει το τελικό σκορ.
 
Το ότι το τελικό 4-0 για τη Λιόν αδικεί τον Απόλλωνα, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, είναι κάτι που αναγνωρίστηκε απ’ όλους και είναι κάτι που μαρτυρούν οι αριθμοί.
 
Στα πλείστα σημεία η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή υπερτέρησε της Λιόν, όμως, σε αντίθεση με τους Γάλλους οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού ήταν άστοχοι στις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησαν.
 
Η κατοχή της μπάλας έκλεισε στο 54% υπέρ του Απόλλωνα, έναντι 46% της Λιόν. 14 τελικές προσπάθειες είχαν οι Γάλλοι (7 στον στόχο), μια λιγότερη η κυπριακή ομάδα (4 στον στόχο).  
 
Πέντε αποκρούσεις μέτρησε ο Λόπες, με τον Βάλε να λέει μια φορά όχι στους επιθετικούς της Λιόν, ενώ η ομάδα της Λεμεσού είχε εννέα κερδισμένα κόρνερ, έναντι μόλις δύο των Γάλλων.