Απόλλων: Η «κατάρα» της Λέγκια!

Με τη χθεσινή επίσκεψη στο Λιόν ο Απόλλων ολοκλήρωσε τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του και στην τρίτη παρουσία του σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά τον αγώνα ο Σωφρόνης Αυγουστή δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την εμφάνιση των παικτών του, ωστόσο ο συνολικός απολογισμός των ευρωπαϊκών εξορμήσεων των κυπελλούχων επιδέχεται βελτίωσης.

Ο σύλλογος της Λεμεσού πιστώθηκε, και μάλιστα στην πρώτη απόπειρά του, το παρθενικό διπλό κυπριακής ομάδας στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στις 3 Οκτωβρίου 2013 πέρασε νικηφόρα από τη Βαρσοβία επικρατώντας 1-0 της Λέγκια, χάρη σε τέρμα του Γκαστόν Σανγκόι στο 56’.

Έκτοτε ωστόσο ο Απόλλων δεν έχει κρατήσει ξανά ανέπαφη την εστία του και αγνοεί τη νίκη. Το 2-2 στο «Γκούντισον Παρκ» στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου ήταν ο πρώτος βαθμός του μετά από εκείνη τη νίκη, ενώ στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια του έχει μετρήσει ισάριθμες ήττες με απολογισμό τερμάτων 5-25!

Μάλιστα το χθεσινό 0-4 από τη Λιόν αποτελεί (μαζί με το 0-4 από τη Βιγιαρεάλ) τη δεύτερη βαρύτερη εκτός έδρας ήττα του στους ομίλους, πίσω μόνον από το προ τριετίας 0-5 από την Γκλάντμπαχ…
 
Ο ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ
Λέγκια Β.-Απόλλων                   0-1
Λάτσιο-Απόλλων                       2-1
Τραμπζονσπόρ-Απόλλων          4-2
Βιγιαρεάλ-Απόλλων                  4-0
Γκλάντμπαχ-Απόλλων              5-0
Ζυρίχη-Απόλλων                       3-1
Έβερτον-Απόλλων                     2-2
Αταλάντα-Απόλλων                  3-1
Λιόν-Απόλλων                           4-0