ΠτΔ: «Τι ήθελα να πω αυτό στον εξώστη του ΑΠΟΕΛ;»

Για την εμπειρία του όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» στο Κανάλι 6. Εμφανώς μετανιωμένος ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην πίεση που είχε από τον Κώστα Μαλέκκο για να ανέβει στον εξώστη των «γαλαζοκιτρίνων», για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι όποιος δεν προσέχει τι λέει στο ποδόσφαιρο, πληρώνει ψηλό κόστος.
 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» :
«Αφού μιλάτε για το ποδόσφαιρο θα σας πω και γω την εμπειρία μου το 2004, Ιούνιος ή Μάιος. Γίνεται το δημοψήφισμα και είναι καλά γνωστό ότι υποστήριξα το σχέδιο Ανάν. Εγώ ήμουν για κάποιους ο «νεναίκος» κατ’ αντίθεση με τους «οχιάδες», όπως λεγόταν τότε.
 
Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το πρωτάθλημα και έκρινα ότι έπρεπε να πάω να τους δώσω συγχαρητήρια. Ο Κώστας Μαλέκκος που αγωνιζόταν στον ΑΠΟΕΛ επέμενε ότι αν δεν έρθω εγώ μαζί του στον εξώστη δεν θα βγει. Με τράβηξε από το χέρι και εγώ του είπα άφησε με σε παρακαλώ, διότι από κάτω το κλίμα είναι άλλο. Αυτοί μιλούν για ποδόσφαιρο, εγώ τι ψάχνω να βγω στα μπαλκόνια, εγώ ήρθα απλά να σας συγχαρώ.
 
 
Τότε ο Μαλέκκος βγήκε στον εξώστη και είπε στον κόσμο: «ο ηγέτης που τόλμησε να πει το ναι». Από κάτω ακούστηκαν γιουχαΐσματα, υπήρχαν άτομα με φανέλες του Γρίβα και θεώρησα πως έπρεπε να κάνω κάτι για να καλμάρει ο όχλος.
 
Αυτά είναι γνωστά και δεν φοβάμαι να τα πω. Είπα ότι κάτι πρέπει να τους πω για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Τους είπα ότι ήρθα εδώ για να σας συγχαρώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και εύχομαι στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΛ να πάρετε και το κύπελλο.
 
 
Τι ήθελα να το πω αυτό; Είχα γλυτώσει από τους ανόητους που με γιουχάιζαν κάτω από το μπαλκόνι του ΑΠΟΕΛ και μετά δέχθηκα την επίθεση των Λεμεσιανών. Aπό τότε είπα ότι όποιος δεν προσέχει τι λέει ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο, πληρώνει ψηλό κόστος».