Ξιούρουππας: «Όλοι ξέρουμε ποιοι πρέπει να μείνουν και να φύγουν από την Ομόνοια»

Υπομονή, θετική σκέψη και χρόνο στον Πάμπο Χριστοδούλου συνέστησε η παλιά δόξα της Ομόνοιας, Πανίκκος Ξιούρουππας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM. 
 
O παλαίμαχος επιθετικός επεσήμανε ότι ενδεχομένως να χρειαστούν 1-2 σεζόν για να μπορέσει η ομάδα να είναι σε θέση να διεκδικήσει έναν τίτλο, αφού πέρασε δύσκολα σε όλους τους τομείς και επιβάλλεται να κτίσει πάνω σε μια βάση (διοικητικά, προπονητικά και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών) για να έρθουν καλύτερες μέρες. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις
«Θεωρώ ότι η φετινή Ομόνοια δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι σαφώς καλύτερη. Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι μας περιμέναμε περισσότερα. Και ο κόσμος και ο Πάμπος Χριστοδούλου και η διοίκηση.
 
Ίσως ο ενθουσιασμός που δείξαμε όλοι το καλοκαίρι από τη μια ήταν καλό αλλά από την άλλη έδωσε ελπίδες στο κόσμο πολύ γρήγορα, για
κατάκτηση του πρωταθλήματος και για πολύ μεγάλα πράγματα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο μια ομάδα σε 3-4 μήνες να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, τα λάθη του παρελθόντος και να στεφθεί πρωταθλήτρια.
 
Σίγουρα έγιναν λάθη και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του. Όμως θεωρώ όμως ότι έχει γίνει μια βάση ποδοσφαιριστών με το υλικό που υπάρχει και η διοίκηση και το προπονητικό τιμ πρέπει να δουλέψουν για τα επόμενα χρόνια.
 
Εκεί πρέπει να δουλέψουν στο «Ηλίας Πούλλος» να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι, αρχής γενομένης από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ακολούθως το καλοκαίρι για να δημιουργηθεί η ομάδα των επόμενων χρόνων».
 
Για την υπομονή του κόσμου: «Θεωρήσαμε όλοι ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου θα κατάφερνε να κτίσει την ομάδα κυρίως αμυντικά. Δυστυχώς δεν έχουν βγει όλες οι μεταγραφές. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον προπονητή και τη διοίκηση για να δουλέψουν σε βάθος χρόνου για να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ακόμα καλύτερη ομάδα τον επόμενο χρόνο, ίσως και τον μεθεπόμενο χρόνο. Γιατί επαναλαμβάνω ότι η Ομόνοια
πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Και αγωνιστικά, και οικονομικά και σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί ν’ αλλάξουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη.
 
Όλοι ξέρουμε την εικόνα της Ομόνοιας σήμερα. Το ποιος πρέπει να μείνει και ποιος πρέπει να φύγει. Αυτά τα συμπεράσματα είμαι σίγουρος ότι ο Πάμπος είναι έτοιμος και θα εκμεταλλευτεί τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Και από εκεί και πέρα θα μπορέσει να κτίσει την Ομόνοια το επόμενο καλοκαίρι.  
 
Ο κόσμος πάντα θα έχει απαιτήσεις. Γι’ αυτό λέω ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν βγει του Πάμπου. Ίσως επειδή δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τη πίεση και όχι γιατί δεν είναι καλοί παίκτες. Η Ομόνοια θα πρέπει να έχει και παίκτες ποιότητας αλλά και που αντέχουν το βάρος».
 
Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι τόσο εύκολη. Όσο γνωρίζω, παρακολουθούνται παίκτες και ο Πάμπος θα προσπαθήσει να φέρει όσο το δυνατό καλύτερους παίκτες για να ενισχύσει την ομάδα. Θα πρέπει να υπάρχει θετική σκέψη. Εγώ πάντα ήμουν αισιόδοξος σε όλη τη ζωή μου. Έτσι πρέπει όλοι στην Ομόνοια να βλέπουμε την επόμενη μέρα, για να μπορούμε να προχωρήσουμε».