Tι χρειάζεται για να προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να έζησε ένα εφιαλτικό βράδυ με την βαριά ήττα (6-0) από την Ρεάλ, όμως δεν είναι χαμένος από χέρι όσον αφορά την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ ως τρίτος στη βαθμολογία.

Η Τότεναμ με 13 βαθμούς και η Ρεάλ με 10 βαθμούς είναι ήδη στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό που απομένει από τον όμιλο είναι ποια από τις ΑΠΟΕΛ ή Ντόρτμουντ θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ντόρτμουντ έχασε και αυτή στην πέμπτη αγωνιστική, καθώς στην έδρα της προηγήθηκε της Τότεναμ, όμως οι Άγγλοι ανέτρεψαν τα σε βάρος τους δεδομένα και πήραν το τρίποντο με νίκη 2-1.

Έτσι, ΑΠΟΕΛ και Ντόρτμουντ έχουν από δύο βαθμούς με τους Γερμανούς να υπερτερούν χάρις στη διαφορά των τερμάτων (-5 η Ντόρτμουν, -12 ο ΑΠΟΕΛ).

Συνεπώς, για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να καταβάλει την τρίτη θέση θα πρέπει να πάρει βαθμολογικό κέρδος στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τότεναμ στην τελευταία αγωνιστική και παράλληλα να μην πάρει – ή τουλάχιστον να πάρει λιγότερους από τον ΑΠΟΕΛ – η Ντόρτμουντ στο δικό της παιχνίδι με την Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Εάν και οι δύο ομάδες χάσουν τα παιχνίδια τους, τότε ισχύουν τα τωρινά δεδομένα και η Ντόρτμουντ παίρνει την πρόκριση.

Οι αγώνες της έκτης αγωνιστικής για τον όμιλο του ΑΠΟΕΛ θα γίνουν στις 6 Δεκεμβρίου.