Εφιάλτης ΑΠΟΕΛ με ιστορικά ρεκόρ της Ρεάλ (video)

Σε… εφιάλτη εξελίχθηκε η βραδιά για τον ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Ρεάλ, καθώς οι Μαδριλένοι, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ασταμάτητοι και κέρδισαν με το ευρύ 6-0 τους γαλαζοκιτρίνους.

Τα πράγματα άρχισαν να οδηγούνται προς την καταστροφή μετά το 23’ όταν η Ρεάλ βρήκε για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, αφού από εκεί και πέρα ήταν ασταμάτητη και το μόνο ερωτηματικό ήταν που θα σταματούσε ο δείκτης του σκορ.
 

Ο εφιάλτης του ΑΠΟΕΛ ήταν… όνειρο για την ομάδα της Μαδρίτης που έγινε η πρώτη ομάδα που φθάνει τις 100 νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ – η Μπαρτσελόνα είναι δεύτερη με 98 νίκες.


Ιστορική ήταν και η βραδιά για δύο εκ των σκόρερ της Ρεάλ. Ο Καρίμ Μπενζεμά έφτασε τα 53 στη διοργάνωση, προσπέρασε τον Τιερί Ανρί και έγινε ο Γάλλος με τα περισσότερα τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Ισάριθμα γκολ πέτυχε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφθασε τα 18 τέρματα στο ίδιο ημερολογιακό έτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ που κατέγραψε το 2015 με 16 γκολ.
 
Πάντως, βαθμολογικά ακόμη ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό που χρειάζεται είναι έστω ένα βαθμό στον αγώνα με την Τότεναμ στην Αγγλία και παράλληλα ήττα της Ντόρτμουντ από την Ρεάλ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

ΑΠΟΕΛ και Ντόρτμουντ (σ.σ. σήμερα έχασε 2-1 από την Τότεναμ στην έδρα της και ενώ είχε προηγηθεί) ισοβαθμούν έχοντας από δύο βαθμούς, με την γερμανική ομάδα να υπερέχει λόγω τερμάτων.


Η αρχή του κακού
Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε καλά τον αγώνα. Δεν έδειχνε να διακατέχεται από φόβο και μάλιστα έφτιαχνε και προϋποθέσεις για να φτιάξει και αυτός απειλητικές φάσεις στην εστία της «βασίλισσας».

Το κακό όμως ξεκίνησε στο 23’, όταν σε μία φάση που… δεν μύρισε γκολ ο Βινίσιους έδιωξε την μπάλα από την περιοχή με τακουνάκι, με την μπάλα να στρώνεται ιδανικά στον Μόντριτς ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Πέρεθ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά.


Καταιγισμός των γκολ
Το γκολ αυτό έφερε καταιγισμό των γκολ για την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον ΑΠΟΕΛ να παραδίνεται στην ανωτερότητα των φιλοξενουμένων.

Στο 39’ ο Μπενζεμά έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ έκανε το 2-0.

Ο Γάλλος σημείωσε και το 4-0 στις καθυστερήσεις, ενώ ενδιάμεσα – στο 41’ – μετά από κόρνερ του Ασένσιο ο Βαράν κέρδισε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στον Νάτσο ο οποίος με σουτ σκόραρε το τρίτο τέρμα της Ρεάλ.

Η μανιώδης προσπάθεια του Ρονάλντο
Η επιθετική μανία της Ρεάλ δεν είχε σταματημό. Εξάλλου, ο Ρονάλντο δεν είχε σκοράρει και το επιζητούσε επίμονα. Ο Πορτογάλος το πέτυχε και μάλιστα εις διπλούν. Στο 49’, μετά από σέντρα του Μαρσέλο έκανε το 5-0, ενώ στο 54’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ και έγραψε το τελικό 6-0.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
23’ Μόντριτς, 39’, 45+1’ Μπενζεμά, 41’ Νάτσο, 49’, 54’ Ρονάλντο
Κίτρινες: Καρβαχάλ
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Γ. Δώνης):
Πέρεθ, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Ζαχίντ, Σάλαϊ, Αλωνεύτης, Ποτέ  
Ρεάλ (Ζ. Ζιντάν): Κασίγια, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Βάσκεθ, Ασένσιο, Ρονάλντο, Μπενζεμά