«Καλύτερη ομάδα απ’ ό,τι το 2012, θα φανεί σύντομα!»

Μια από τις πλέον ηγετικές φυσιογνωμίες που έπαιξαν διαχρονικά μπάλα στον ΑΠΟΕΛ και βοηθός προπονητής στην ομάδα που έφτασε ως την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Γιάννος Ιωάννου κλήθηκε να σχολιάσει τον αποψινό αγώνα των «γαλαζοκιτρίνων» απέναντι στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αντιλαμβάνεστε είναι μεγάλη τιμή και ευτυχία που έχουμε ζήσει τέτοιους αγώνες, με την κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Να τη δούμε στο ΓΣΠ στο κορυφαίο επίπεδο. Κανένας δεν θα το φανταζόταν πριν λίγα χρόνια ότι θα γινόταν αυτό. Ο ΑΠΟΕΛ έχει ξεφύγει από τα κυπριακά δεδομένα και έχουμε την ευτυχία να τα ζούμε όλα αυτά», σχολίασε αρχικά ο πάλαι ποτέ επιθετικός της ομάδας στην εκπομπή ΠΡΩΤΟ SPORTS του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ και στην Κατερίνα Φραντζή.

Ακολούθως ο Γιάννος Ιωάννου τοποθετήθηκε για…
…τις πιο δυνατές αναμνήσεις του από την πορεία του ΑΠΟΕΛ την περίοδο 2011/12: «Θυμάμαι, όταν είχαμε αποκλείσει τη Λιόν, κάναμε υπολογισμούς και λέγαμε ότι, αν εξαιρέσουμε κάποιες ομάδες, θα μπορούσαμε να το παλέψουμε ακόμα και για τους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ. Πράγμα απίστευτο, αλλά αληθινό. Όταν μάθαμε, όμως, ότι θα αντιμετωπίζαμε τη Ρεάλ, είχαμε πλήρη επίγνωση. Ωστόσο, όλοι μα όλοι νιώθαμε ότι θα κάναμε καλό παιχνίδι στο ΓΣΠ και θα διεκδικούσαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όχι πρόκριση, προς Θεού. Όσο υπήρχε το 0-0 ελπίζαμε, αλλά όταν έγινε το 1-0 ήρθε και η ήττα. Δεν παύει, όμως, η αλήθεια ότι αποκλειστήκαμε από την κορυφαία ομάδα».
 
…αν εκείνη είναι η μεγαλύτερη επιτυχία κυπριακής ομάδας: «Είναι αυτονόητο ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Κανείς δεν μπορούσε καν να το φανταστεί, όχι να το ζήσει. Εύχομαι να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία και σε άλλες ομάδες να το ζήσουμε, αν και είναι πάρα-πάρα πολύ δύσκολο. Μέχρι να συμβεί αυτό όσοι έζησαν την πορεία του ΑΠΟΕΛ στους 8 είναι ευλογημένοι».
 
…τη συνταγή επιτυχίας εκείνης της ομάδας: «Η συνταγή ήταν η πολύ καλή δουλειά που γινόταν. Βλέπαμε μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε, είχαμε παίκτες που δούλευαν πολύ και το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Είχαμε έναν προπονητή που αξιοποιούσε τις δυνατότητες του κάθε ποδοσφαιριστή και οι τελευταίοι ένιωθαν ότι δεν ήταν εκτός ομάδας λόγω αδικίας».
 
…τη σημερινή ομάδα σε σύγκριση με την τότε: «Ο ΑΠΟΕΛ, αυτή τη στιγμή, πιστεύω, ποσοτικά και ποιοτικά, ίσως να είναι καλύτερος. Νιώθω ότι είναι σε θέση να αντεπεξέλθει απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο μέσα στο ΓΣΠ. Νιώθω, όμως, ότι δεν μας το έδειξαν ακόμα αυτό οι ποδοσφαιριστές και η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Δεν έπιασαν ούτε το μισό της δυνατότητάς τους λόγω διάφορων συγκυριών».
 
…το αν είναι η εμπειρία το πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ: «Μια ομάδα που έχει σχεδόν μια 10ετία που αγωνίζεται στους ομίλους απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, αποκτά και τεράστια εμπειρία».
 
…το αν απόψε ο ΑΠΟΕΛ έχει πιθανότητες: «Κάθε χρόνο το ίδιο λέω. Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται πάντα με πολύ πιο μεγάλους αντιπάλους, αλλά είναι σε θέση να έχει τις πιθανότητες του, κάποιες φορές λίγες, άλλες περισσότερες, για θετικό αποτέλεσμα».
 
…την τακτική που κατά την άποψή του πρέπει να ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές στο σημερινό παιχνίδι: «Η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, που θα θέλει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα και την αντεπίθεση του. Είμαι σίγουρος ότι θα ασκήσει μεγάλη πίεση στο ξεκίνημα του αγώνα. Πρέπει όλοι οι παίκτες να μείνουν συγκεντρωμένοι σε όλο το 90λεπτο και απόλυτα προσηλωμένοι στις οδηγίες του προπονητή».